Електронну медкартку на Волині обіцяють вже у 2019-му

Електронну медкартку на Волині обіцяють вже у 2019-му
Фото: ukr.segodnya.ua

Електронна медична картка почне діяти на Волині у наступному році, - стверджує начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

Про це він говорив в рамках проекту "Звіти наживо" на студії UA:Волинь, пише Конкурент.

Ващенюк зазначив, що медичний реєстр, який був зроблений в рамках Світового банку — це вже наполовину електронна картка.

"Минулого тижня під час візиту до Міністерства охорони здоров'я ми узгоджували, аби в рамках Світового банку розвинути це в повноцінну електронну картку” – заявив він.

“Поки що не визначені правила гри. Тобто, яким умовах має відповідати інформаційна система. Це чисто технічні питання, обіцяли, що по "первинці" у листопаді-грудні будуть правила гри і після того ми повноцінно зможемо вже розвиватися в електронну медичну картку", - зазначив Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, введення електронних медичних карток передбачене медичною реформою в Україні. Персональну інформацію про українців перемістять до електронної бази даних. Система повинна дати пацієнтам можливість вибирати лікаря і записуватися на прийом у зручний час. У перспективі в системі буде електронна медкарта пацієнта з історією хвороби. Всі аналізи в електронній формі прикріплятимуться до картки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майстер вогню і металу: ветеран АТО у Луцьку став ковалем. ФОТО
Наступна новина «Я не Дудь» - луцький журналіст взявся знімати інтерв’ю без цензури. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини