Елементи душових систем, їх види та особливості вибору

Елементи душових систем, їх види та особливості вибору

Завдяки роботі дизайнерів та інженерів душ може стати не лише місцем для гігієнічних процедур, а й для релаксації. При виборі душової системи варто врахувати якість комплектуючих та їх функції. Покупець може придбати готовий комплект або кожен елемент окремо. В обох випадках потрібно орієнтуватися у різновидах комплектуючих, щоб не помилитися у виборі.

Лійка

Лійка являє собою насадку на шланг, яка має дрібні отвори для потоку води у вигляді дощу. Душові системи оснащують двома типами лійок:

  • верхньою;
  • нижньою.

Верхню або тропічну лійку закріплюють на стіні, штанзі для душу або стелі. Залежно від дизайну форма верхньої лійки може бути:

  • овальною;
  • прямокутною;
  • круглою.

Нижню лійку кріплять на гнучкому шлангу. Її діаметр в 1,5-2 рази менший за тропічну. Ряд моделей мають змінні насадки, призначені для зміни напору води.

Штанга

Верхня лійка має опору, представлену у формі труби, що розташовується вертикально. Ця деталь з’єднується зі змішувачем і називається штангою. Вона призначена для подачі води до верхньої лійки, а також для її кріплення. У деяких моделях на штанзі передбачені елементи керування.

При закритому монтажу душу штанга ховається за стіною. Відкритими залишаються лише кнопки, які керують важелями.

Довжину штанги вибирають з урахуванням зросту користувача. Хорошим варіантом є телескопічна штанга. Її висоту можна регулювати.

Шланг

Ця деталь виготовлена у вигляді гнучкої трубки. Вона поєднує змішувач з душовою лійкою. Для виготовлення шлангів використовують міцну гуму. Її доповнюють сировиною, що підвищує стійкість до перепадів температури, тиску води.

Шланги всередині мають трубку з гнучким пластиковим корпусом, який армується сталевими дротами, силіконом.

Шланг схильний до найбільшого зносу. На нього впливають деформуючі навантаження при скручуванні та тиск води зсередини. Щоб рідше заміняти цю деталь, обирайте шланги із силікону. Вони найміцніші.

Змішувач

Душові системи можуть доповнюватися змішувачем. Моделі без цього елементу мають нижчу вартість, але їх монтаж буде складнішим.

Змішувач представляє собою кран, призначений для регулювання потоку води, змішування гарячого та холодного потоків, що йдуть з водопроводу.

Змішувачі можуть бути таких типів:

  • двовентильні;
  • важільні;
  • безконтактні;
  • термостатичні.

У двовентильних змішувачах для регулювання температури води призначені окремі регулюючі вентилі. Вони розташовуються на трубах подачі води.

У важільних змішувачах для регулювання температури води використовується важіль з кульовим картриджем. Безконтактні моделі мають для таких цілей вбудований фотоелемент.

Перевага термостатичного змішувача у тому, що регулювання здійснюється автоматично. Температуру води виставляють заздалегідь.

На ринку переважно представлені моделі важільного типу. Більш довговічними вважаються моделі з кераміки. Вони відрізняються практичністю, доступною ціною, зручністю у використанні.

Душові системи роблять життя зручним та комфортним. Правильно обравши комплектуючі або готовий комплект, ви зможете приймати душ з задоволенням.

На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький зоопарк відновлює прийом відвідувачів
Наступна новина Ексгенпрокурора, який хотів виїхати з України, не пустили прикордонники
Останні новини
Схожі новини