Еміграція українців зростатиме ще 2-3 роки - НБУ

Еміграція українців зростатиме ще 2-3 роки - НБУ

Трудова міграція з України продовжить зростати ще 2-3 роки, але почне знижуватися в середньостроковій перспективі. Про це повідомив директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу Національного банку Сергій Ніколайчукпередає прес-служба НБУ.

«У короткостроковій перспективі ми прогнозуємо, що еміграція продовжить зростати, але в середньостроковій перспективі очікується певна конвергенція рівнів заробітної плати і продуктивності, що допоможе трохи заспокоїти ситуацію», – сказав він.

«Крім того, ми очікуємо поліпшення якості життя в Україні. У наступні 2-3 роки збільшення чисельності може бути значним, але ми очікуємо скорочення кількості мігрантів в середньостроковій перспективі», – заявив глава департаменту НБУ.

За словами представника Нацбанку, такий прогноз обумовлений, зокрема, різницею в оплаті праці в Україні та Польщі.

«Дійсно, ми бачимо, що кількість людей, готових їхати на роботу за кордон, збільшується, і така оцінка є обґрунтованою і відповідає нашим очікуванням. Ми відзначаємо істотну різницю між рівнем заробітної плати в Україні та Польщі. Оплата приблизно вище в 3 рази і цю різницю не можна так швидко вирівняти», – зазначив Ніколайчук.

Чиновник зазначив, що війна на Донбасі продовжує впливати на міграційні процеси в Україні.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьку медичну бібліотеку ліквідовувати не будуть
Наступна новина Вчені назвали, чим шкідливі фруктові соки
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні