Луцьку медичну бібліотеку ліквідовувати не будуть

Луцьку медичну бібліотеку ліквідовувати не будуть

Волинська обласна наукова медична бібліотека продовжить свою роботу.

Про це депутат Волинської обласної ради від УКРОПу, голова бюджетної комісії Ірина Вахович розповіла під час спілкування із журналістами у програмі «Вісник обласної ради», повідомляє ІА Волинські новини.

Нагадаємо, під час грудневої сесії Волинської обласної ради тодішній голова бюджетної комісії Андрій Турак вніс пропозицію зняти кошти на фінансування медичної бібліотеки у 2018 році – 1 мільйон 357 тисяч гривень, а саму установу ліквідувати.

Ірина Вахович запевнила, що книгозбірню у жодному разі не закриватимуть.

«На засіданні комісії ми заслухали керівника установи, проаналізували відвідуваність. Оскільки в нашому місті немає медичного університету згадана книгозбірня залишається єдиним місцем, де студенти медичних коледжів та лікарі можуть відшукати необхідну літературу. У місті планують створити єдиний комунальний заклад – Центр громадського здоров'я, в який увійдуть різні медичні установи і серед них спеціалізована бібліотека», – зазначила депутат.

Додамо, обласна наукова медична бібліотека заснована у 1945 році. А у її фондах налічується понад 130 тисяч видань спеціалізованої літератури.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Компанія Apple незвично прорекламувала новий iPhoneX: відео
Наступна новина Еміграція українців зростатиме ще 2-3 роки - НБУ
Останні новини
Схожі новини