Евакуацію людей з Маріуполя та Волновахи зірвали окупанти. Україна просить РФ виконати домовленості

Евакуацію людей з Маріуполя та Волновахи зірвали окупанти. Україна просить РФ виконати домовленості

Міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що російська армія продовжує обстрілювати шляхи для евакуації з Маріуполя й Волновахи, та закликала Росію виконувати домовленості. 

Про це пише Українська Правда.

«Об 11:45 Російська Федерація почала обстріл міста Волноваха з важкого озброєння. Як ви знаєте, з 9-ї години 5 березня у нас була попередня домовленість про те, що ми створимо два гуманітарні коридори: Волноваха і Маріуполь. 

Я констатую той факт, що Росія порушила домовленості навіть за посередництв аЧервного Хреста, не дотрималася взятих на себе зобов'язань і обстрілює місто Волноваха. Також у напрямку Маріуполь – Запоріжжя ведуться бої в районі населеного пункту Пологи – Оріхове, які унеможливлюють рух колони з Маріуполя до Запоріжжя. 

Ми звертаємося до російської сторони: припинити обстріли, повернути режим припинення вогню і дати можливість сформувати колони гуманітарного коридору для того, щоб діти, жінки і люди похилого віку змогли покинути населенні пункти», – повідомила Верещук.

Також Україна закликає Росію дати можливість направити гуманітарні вантажі з Дніпра й Запоріжжя – зокрема, з медикаментами та продуктами харчування. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Білоруси будуть здаватися в полон, або порушувати наказ – білорус про можливий наступ на Україну
Наступна новина «У нас немає сумнівів. Ми не вагаємось». Показали відео від воїнів Князівської бригади
Останні новини
Схожі новини