Facebook звинуватили в зборі даних про дітей

Facebook звинуватили в зборі даних про дітей
джерело фото: cdn.vox-cdn.com

Коаліція груп із захисту прав дітей та споживачів у середу звинуватила компанію Facebook у незаконному зборі даних про дітей.

Йдеться про використання мобільного додатку Messenger Kids, – пише Голос Америки із посиланням на видання The Hill.

У скарзі, поданій Федеральною торговою комісією США (FTC), Кампанією за вільне від реклами дитинство (CCFC) та іншими організаціями, стверджується, що інформація про практику конфіденційності є надто невизначеною, що дозволяє Facebook ділитися даними про дітей з третіми сторонами.

Групи стверджують, що Messenger Kids порушує Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA), оскільки не гарантує, що дорослий, який дає дитині дозвіл на використання додатка, насправді є опікуном користувача.

«У той час, як є докази того, що надмірне використання соціальних мереж негативно впливає на добробут дітей та підлітків, Facebook намагається залучити дітей до п'яти років, – заявив виконавчий директор CCFC Джош Голін. – Вони розповідають батькам, що Messenger Kids призначений для безпечного використання дітьми, але вони навіть не відповідають найбільш базовим вимогам закону про конфіденційність. Найкращий вибір для батьків очевидний: тримайте дітей подалі від Facebook».

Facebook представила сервіс у грудні, призначений для дітей віком від 6 до 12 років, які занадто юні, щоб створювати обліковий запис у соціальній мережі. Додаток дозволяє дітям спілкуватися з іншими користувачами Messenger Kids і вимагає від батьків налаштувати для них обліковий запис.

У скарзі сказано, що механізм згоди в додатку можна легко обдурити, що дозволяє дитині легко обійти його та створити обліковий запис без допомоги батьків або дорослим створити підроблений дитячий обліковий запис.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Припинив існування відомий луцький журнал для дітей
Наступна новина Як обрати бруківку. ПЕРШИЙ В ПОМІЧ
Останні новини
Схожі новини