Як обрати бруківку. ПЕРШИЙ В ПОМІЧ

Як обрати бруківку. ПЕРШИЙ В ПОМІЧ

Бруківка – найпопулярніший сьогодні спосіб мощення дворів, тротуарів і площ. Безліч видів, форм і призначень, широченний простір для творчості, різні виробники, небезпека купити неякісний товар… Як розібратися?.. Запитати спеціаліста!

Про те, що потрібно знати, аби не помилитись при купівлі бруківки, розповідає директор компанії «Бетон Брук Сервіс» Сергій Стрихарчук.

За його словами, в першу чергу треба враховувати призначення бруківки та площу території, яку треба замостити. Після цього визначають товщину, форму та колір.

При цьому треба враховувати низку факторів.

Міцність. Бруківка з більшою товщиною витримує більші навантаження. Якщо замощувати треба, наприклад, територію, де їздять великовагові машини, товщина має становити не менше шести сантиметрів.

Бруківка «Котушка» біля АЗС

Основа. Для тротуарних зон можна брати слабшу основу, а от для проїжджої частини необхідна товстіша. Відсів може бути і гранітним, і базальтовим. При цьому якість відсіву мусить оцінити фахівець з укладання бруківки, адже неякісний відсів може надалі призвести до проблем із мощенням. 

Форма. Для геометрично правильних територій чудово підходять квадратна та прямокутна бруківка. У зелених зонах гармонійно виглядають квадратні плити розміром 40 на 40 сантиметрів.

Якщо треба замостити території з численними доріжками, клумбами, площі з неправильними геометричними формами, краще використовувати поєднання різних видів бруківки.

На думку Сергія Стрихарчука, більш аристократично виглядає бруківка «Квадрат», «Цеглинка» та «Піксель».

Колір. При замощуванні вулиць варто враховувати концепцію населеного пункту. Якщо вона існує, треба підлаштовуватись під неї.

На приватних територіях основний критерій вибору кольору – це власний смак. Однак варто враховувати, чи пасує колір бруківки до фасаду будинку, паркану, скульптур, інших будівель.

Бруківка «Старе місто»

Біля різноколірних будинків краще викладати однотонну бруківку. Якщо будинок не барвистий, додати подвір’ю яскравості може поєднання бруківки різних кольорів.

Шви. Існує помилкова думка, що чим тонші шви бруківки, тим більше серед каменів проростає трава. Насправді зелень з’являється переважно через насівання ззовні. Насіння заноситься вітром і з часом пускає паростки.

Ціна. Вона залежить від товщини і кольору. Найдешевше коштує бруківка з товщиною чотири сантиметри.

Найдешевша за кольоровою ознакою сіра бруківка, найдорожча – біла, синя і зелена.

Бруківка «Римський камінь»

Сергій Стрихарчук наголошує, що руйнується найчастіше бруківка від надмірних вагових навантажень. Швидше псується та, яку виробили з неякісної сировини або якщо порушили технологію виготовлення.

Зорієнтувати у виборі та якості бруківки допоможуть фахівці луцької компанії «Бетон Брук Сервіс». Вони розкажуть про кожен вид, яких є аж 12.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Від алей до «лежачих» поліцейських: «Бетон Брук Сервіс» виготовляє бруківку для будь-яких потреб


Адреса: м. Луцьк, вул. Індустріальна, 10

Тел./факс (067) 334 11 12

Сторінка у Фейсбук: facebook.com/bbslutsk/


Бруківка у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесмен в тренді – Сергій Стрихарчук: «Ми хочемо виробляти свій якісний продукт»

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Facebook звинуватили в зборі даних про дітей
Наступна новина 10 цеглин мудрості від найвідомішого луцького «суперінвестора» Андрія Разумовського
Останні новини
Схожі новини