Фельдшер сам зробив ремонт у медпункті і рятує там людей. ФОТО

Фельдшер сам зробив ремонт у медпункті і рятує там людей. ФОТО
Андрій Лучко (фото Район.Шацьк)

Завідувач ФАПу села Вілиця Андрій Лучко очолив заклад у 19 років. Коли прийшов на цю роботу – сам взявся за ремонт старого і поношеного приміщення сільського медпункту.

Ремонт робив власноруч. Коли закривали стару лікарню в Шацьку, звідти привіз двері, лінолеум, вагонку. І сам створив комфортні умови для хворих у чотирьох кімнатах медпункту. Про це розповідає журналістка Мирослава Цюп’ях у газеті «Новий погляд+», пише Район.Шацьк

Медпункт – це невелика хатина у центрі села. Зовні побілена, охайна. На подвір’ї – також порядок. В кабінеті, де Андрій Лучко приймає пацієнтів, стоять простенькі меблі: стіл, стільчики, кушетка. У шафках і тумбочках зберігаються медикаменти для невідкладної допомоги. На підлозі лінолеум, стіни обшиті пластиковою вагонкою, нові двері.

У кімнатах ФАПу багато інформаційних стендів і плакатів, куточок молодої мами, необхідні для огляду немовлят апарати. В приміщенні тепло, чисто і пахне свіжістю.

Андрій Лучко родом із села Прип’ять. Там і живе, у Вілицю на роботу щодня доїжджає на власному автомобілі.

Професійну освіту здобув у Ковельському медичному коледжі. Завідувачем ФАПу у Вілиці він став у 19 років. Також опікується пацієнтами з сусіднього с. Плоске.

Молодий фельдшер вже 7-й рік допомагає місцевим мешканцям. До нього на лікування, а інколи й просто за порадою, йдуть і старі, і молоді. У селах багато людей похилого віку і мало молодих сімей. В минулому році на Вілицю і Плоске була всього одна новонароджена дитина.

Щодня у ФАП приходять 3-6 людей. Причини звернень різні: артеріальна гіпертензія, бронхіт, пневмонія, ГРВІ, грип.

«Тут хворі отримують невідкладну допомогу. Якщо є потреба, їдуть на обстеження в Шацьку районну лікарню. В екстрених випадках до людей приїжджає автомобіль швидкої допомоги. Були і такі ситуації, коли я змушений був везти хворих у медичний заклад на власному транспорті», – розповідає завідувач.

У приміщенні вілицького ФАПу
У приміщенні вілицького ФАПу

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як починався скандал навколо «Волинського автоклондайку». ВІДЕО. ЯК ЦЕ БУЛО
Наступна новина Волинь увійшла в трійку лідерів за будівництвом житла. Найбільший «бум» – під Луцьком
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні