Як починався скандал навколо «Волинського автоклондайку». ВІДЕО. ЯК ЦЕ БУЛО

Як починався скандал навколо «Волинського автоклондайку». ВІДЕО. ЯК ЦЕ БУЛО
Кадр з сюжету телеканалу «Аверс» (2001 рік)

У березні 2001 року в не дуже тоді поширеному інтернеті з’явилася стаття «Волинський клондайк».  Там йшлося про те, що на Волині діє відлагоджена і масова схема ввезення в Україну нелегальних авто. У них перебивали номери двигунів, переварювали номери кузовів, легалізовували – і тут продавали. У схемі працюють і митники, і міліція, і приватний бізнес. 

Стаття справила ефект вибуху. Її роздруковували, передавали з рук в руки, обговорювали чи не в кожному товаристві автомобілістів.

Але то було пізніше. А тільки вона з’явилася – волинську міліцію стали перевіряти. Вона, в свою чергу, стала перевіряти авторинки.

Перша перевірка відбулася на початку березня 2001 року. ДАІшники перевіряли усі автомобілі, що заїжджали на Луцький авторинок і усі їх документи. При цьому правоохоронці відмовлялися спілкуватися з журналістами.

А наступного дня до Луцька навідалася комісія з Міністерства внутрішніх справ, яка стала перевіряти викладені у статті матеріали про родобу реєстраційно-екзаменаційних відділів. Ймовірно правоохоронці знали про перевірку і завчасу ретельно до неї готувалися. 

Як це було – дивіться на відео з 8:19.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митрополит Епіфаній озвучив ставлення нової церкви до ЛГБТ-спільноти
Наступна новина Фельдшер сам зробив ремонт у медпункті і рятує там людей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини