Фільми, сценарії яких написані самим життям

Фільми, сценарії яких написані самим життям

Після перегляду фільму у нашій голові неодноразово звучали питання: «Чи можливе таке у реальному житті?», «Чи трапляється таке з кимось насправді?».

Більшість фільмів – це вигадка, витвір уяви того чи іншого режисера. Та все ж таки існують фільми, сценарії яких написані самим життям. Сьогодні вашій увазі хочемо представити декілька кінофільмів, які були зняті на основі реальних подій та вражають не тільки сюжетом, але й жанровою різноманітністю.

Впіймай мене, якщо зможеш (2002)

Фільм відомого режисера Стівена Спілберга.

У головних ролях: Леонардо Ді Капріо (Френк В. Ебігнейл мол), Том Генкс (агент ФБР Карл Генреті).

Фільм розповідає про одного із наймолодших аферистів в історії США – Френка Ебігнейла молодшого. Після розлучення батьків  Френк у віці 16 років починає самостійне життя і розуміє, що у сучасному світі без грошей неможливо. Молодий хлопець із гострим розумом, хитрістю та шармом симпатичного юнака проводить різноманітні махінації із чековими книжками.

У 1967 році, коли його спіймали, йому було тільки 19 років. На той момент він встиг перевести в готівку фальшиві банківські чеки на суму понад  2,5 мільйонів доларів, влаштуватись у якості пілота в авіакомпанію PanAm, попрацювати заступником головного лікаря в шпиталі, обіймати посаду помічника прокурора, і все це без будь-якої спеціальної освіти (школу він не закінчив, оскільки втік з дому у 16).

2.   У пошуках щастя (У гонитві за щастям) (2006)

Американський біографічний фільм режисера Габріеля Муччіно про Кріса Гарднера (Вілл Сміт), який пройшов шлях від бідного продавця до маклера.

Дії фільму розгортаються на початку 80–х у Сан-Франциско. Подружня пара Кріс (продавець) та Лінда (прачка у готелі) разом із сином живуть у невеличкій квартирі. Справи у них досить кепські. Грошей вистачає тільки на харчування. 

Згодом Лінда кидає сина і чоловіка та відправляється у Нью-Йорк у пошуках кращого життя. Кріс у відчаї, адже грошей зовсім не вистачає, але він хоче  кращого життя своєму сину. Люблячий батько приймає рішення спробувати свої сили та пройти стажування у маклерській фірмі, яке зовсім не оплачується, до того ж за місце змагається 20 претендентів.

3.  Соціальна мережа (2010)

Біографічна драма режисера Девіда Фінчера про засновника найвідомішої соціальної мережі у світі . Основою для стрічки прослужила книга Бена Мезріча «Мільярдери мимоволі».

Студент Гарварду Марк Цукерберг прагне вступити в одне із найелітніших братств університету, хоча шансів у нього досить мало. Амбітний хлопець прагне довести всім на що він здатен. Згодом йому в голову приходить ідея створити сайт, на якому б могли оцінювати фото тих чи інших студентів. Веб-сторінка набирає величезного розголосу, а кількість користувачів невпинно зростає.

Фільм «Соціальна мережа»  –  це історія не лише успіху, але й зрад, конкуренції та боротьби.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Любомлі відкрили оновлену стелу «Герої не вмирають»
Наступна новина Кількість грабежів в Луцьку зменшилась вдвічі
Останні новини
Схожі новини