Фінляндії 100 років! ВІДЕО

Фінляндії 100 років! ВІДЕО

Фінляднія 6 грудня відзначає сторіччя своєї незалежності. Цього дня заплановано багато подій. Зокрема всі політичні партії проводитимуть мітинги. Над центральною площею Гельсінкі за участі керівництва країни підняли сто державних прапорів. Також запланований військовий парад і низка інших заходів. Він пройде в місті Куопіо за участі тисячі військових, 48 одиниць техніки і 24 винищувачі.
Однією з центральних подій святкування має стати урочистий прийом у президентському палаці, на який запросили майже 2 тисячі осіб, зокрема, іноземних гостей.

За місяць до дня незалежності посольство країни у Вашингтоні звернулося з проханням до американців допомогти знайти актора Метта Деймона. Виявляється його дід був фіном. Тому представництво попросило голлівудську зірку записати відеопривітання. Але він так і не відгукнувся. Однак, звернення до фінів відзняли провідні світові політики, лідери держав і відомі діячі науки та культури.
Фінляндія з 1809 до 1917 року перебувала у складі Російської імперії і змогла проголосити незалежність після встановлення Тимчасового уряду і Жовтневої революції. 4 грудня 1917 року фінський сенат підписав Декларацію незалежності, яка була схвалена парламентом 6 грудня. Саме цього року відзначається ювілейна сота річниця цієї події.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вирішальний матч для донеччан: «Шахтар» - «Манчестер Сіті»
Наступна новина Показали найпопулярніші ролики YouTube за 2017 рік. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини