Флешмоб «Українська вишиванка»: лучани утворили карту єдиної і неподільної України. ФОТО

Флешмоб «Українська вишиванка»: лучани утворили карту єдиної і неподільної України. ФОТО

Із нагоди 938-ї річниці заснування Луцька, сьогодні, 9 вересня, на Театральному майдані відбулася громадська акція “Українська вишиванка”. Її учасниками стали лучани, які до Дня міста вдягнули вишиванки і прийшли на головну площу.

Про це інформує міська рада. 

Жителі та гості міста різного віку сформували карту України, взяли в руки жовті та сині аркуші паперу і під пісню народного артиста України, почесного громадянина Луцька Василя Зінкевича виконали хореографічну постановку. До флешмобу долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, депутати Луцької міської ради.

Цьогорічну громадську акцію у Луцьку присвячено темі єдності нашої держави та солідарності з тимчасово окупованими територіями України.

Загалом ”Українська вишиванка” проходить, починаючи з 2007 року. Тоді активісти вперше зібралися Театральному майдані і утворили тризуб. Із тих пір флешмоб відбувається щороку, і зараз без нього важко уявити День міста.

Після завершення громадської акції на Театральному майдані з патріотичною програмою виступили художні колективи міської територіальної громади. Перед початком програми до присутніх звернулася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Вона привітала лучан із Днем народження міста і зазначила, що цього року він відбувається із смутком, адже велика кількість жителів громади перебувають на передовій, а їхні сім’ї мужньо несуть свій хрест підтримки і допомоги воїнам.

“Сьогодні ми всією громадою збираємо кошти, щоб допомогти нашим захисникам вистояти. У кожного з нас своя роль і своя місія. І спільний наш із вами біль. Але ми обов’язково вистоїмо і переможемо, тому що нашу націю не здолати”, – сказала Ірина Чебелюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку організовують фотовиставку робіт людей з інвалідністю
Наступна новина На Волині авто збило скутериста: чоловіка госпіталізували
Останні новини
Схожі новини