ФОПам і працівникам із «червоних» зон обіцяють виплатити по 8 тисяч

ФОПам і працівникам із «червоних» зон обіцяють виплатити по 8 тисяч

Держава готова виплатити ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тисяч гривень.

Про це під час засідання уряду 24 березня заявив прем'єр Денис Шмигаль, пише Українська правда.

«Все більше регіонів потраляють до червоного рівня епідеміологічної небезпеки. Посилені карантинні обмеження обмежують діяльність деяких сфер та підприємств. Тому будуть запроваджені грошові виплати та підтримка – по аналогії з тією, яку люди отримували взимку.

Зокрема, розроблено комплекс заходів по підтримці людей та бізнесу, які будуть реалізовані у співпраці з органами місцевого самоврядування. Держава готова виплатити відповідним ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тис грн», – заявив Шмигаль.

«Крім цього, звичайно, ми будемо очікувати підтримки органів місцевого самоврядування для цих людей додатково до тих коштів, які виплачує держава. 

Ми очікуємо, що органи місцевого самоврядування запровадять додаткові ввиплати. Це покаже відповідальність і центральної, і місцевої влади за підтримку людей», – додав він.

Як відомо, Волинська область із 23 березня перебуває у «помаранчевій» зоні.

Нагадаємо, фізособи-підприємці та наймані працівники з 14 до 31 грудня 2020 року могли подавати заявки на отримання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень у зв’язку з січневим локдауном.

4 грудня Верховна Рада прийняла законопроєкт президента Володимира Зеленського №4429 про одноразову фінансову допомогу для українців, що втратили частину доходів, та бізнесів, які змушені скорочувати видатки на працівників.

Читати також: Як на Волині підтримували бізнес в карантин. Чиї гроші? Хто отримав?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі запрацювала «гаряча лінія» міського голови. З яких питань можна дзвонити
Наступна новина На Волинь привезуть вакцину від коронавірусу Pfizer. Кого нею щеплюватимуть
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні