Форум партії «ЗА Майбутнє» в Луцькому замку. Хто прийшов і що говорили

Форум партії «ЗА Майбутнє» в Луцькому замку. Хто прийшов і що говорили
Під час форуму в Луцькому замку. 11 вересня 2020 року

11 вересня у стінах Луцького замку презентували політичний проєкт Ігоря Палиці, партію, що об’єднала багато відомих, дієвих, досвідчених та успішних волинян – «ЗА майбутнє».

То був фінальний акорд напруженого робочого візиту лідерів партії на Волинь. Перед тим, як приїхати до замку на форум, вони побували у луцькому перинатальному центрі з нагоди його першої річниці, будинку дитини, тимчасовому інфекційному госпіталі Волинської обласної лікарні, що у селі Тарасове. Згодом до Старого міста поговорити про важливе з’їхалися люди з різних куточків Волині – це все це ті, хто приєднався до цієї політичної команди і готовий іти з нею на місцеві вибори 25 жовтня.

Отож, хто прийшов і, найважливіше, – що говорили зі сцени в древніх мурах, що є візитівкою Волині?


Як слушно зауважували цього дня, це «мабуть, найбільш волинська партія» за всю історію України. Подібні форуми Ігор Палиця та команда провели уже в багатьох областях. На Волині він згуртував багато впізнаваних обличь: бізнесмени, керівники більшості успішних ОТГ краю, аграрії, лікарі тощо.

Окрім нардепа та лідера партії «ЗА Майбутнє», екс-голови Волиньради Ігоря Палиці, до Луцька прибули ще 4 народні обранці. Усі вони представляють різні волинські округи, були обрані як мажоритарники, у парламенті члени депгрупи «ЗА Майбутнє», зі стартом партії – члени цієї політичної команди. Це Ігор Гузь (19 округ), Степан Івахів (21 округ), Вячеслав Рубльов (20 округ) та керівниця Волинського облосередку партії «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич (23 округ).

Серед присутніх можна було бачити тих, хто уже брав участь у з’їзді партії в Києві, що відбувся 27 серпня. Саме там політсила офіційно заявила, що йде на місцеві вибори. Це насамперед  члени волинської команди Ігоря Палиці – депутати облради від фракції УКРОП Михайло Імберовський, Олександр Омельчук, Іван Киричик, Анатолій Філюк, Микола Бущук, голова облради Ірина Вахович, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, керівники громад, партосередків у районах.

Читати також: «БЕЗ Баяна». Волинський репортаж зі з’їзду партії «ЗА Майбутнє»

Це ті обранці, які після створення партії прийняли рішення приєднатися до «ЗА Майбутнє»: лідер депгрупи «Патріоти Волині» Володимир Бондар, його колеги за групою Віктор Козак, Віталій Заремба, Роман Микитюк та Михайло Скопюк, який в раді цієї каденції працював у складі фракції «Наш край», екс-керівник фракції РПЛ, а нині позафракційний Юрій Ройко, «батьківщинівці» Володимир Яренчук, Ігор Лех, Алла Лісова, позафракційний Валентин Кошельник…

Народні депутати Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь та Вячеслав Рубльов
Голова Голобської ОТГ Сергій Гарбарук

У стінах луцького замку були й ті, кого партія бачить лідерами міських громад кандидати у мери Луцька (Ігор Поліщук), Нововолинська (Борис Карпус), Ковеля (Ігор Чайка).

Тут же і гендиректор БК «Інвестор» Андрій Разумовський, який зводить сучасні будівлі в Луцьку. Поруч – в.о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар, на плечі якого прийшовся головний «коронавірусний» удар, клопоти з оперативної організації умов для лікування на Волині хворих на ковід.

Депутат Ратнівської райради,
екс-голова Ратнівської РДА Андрій Харлампович
Григорій Недопад і бізнесмен Євген Ткачук

Тут було багато голів ОТГ та лідерів волинських громад. Як наприклад, голови Голобської ОТГ Сергій Гарбарук, Ківерцівської ОТГ Володимир Жгутов, Дубівської громади на Ковельщині Роман Троцюк, депутат Ратнівської райради і екс-голова Ратнівської РДА Андрій Харлампович, голова Ратнівської селищної ради Володимир Кулик, голова Шацької райради Сергій Карпук, голова Поромівської ОТГ Євгеній Недищук, лідер Прилісненської громади Ігор Терещенко, Устилузької ОТГ Віктор Поліщук, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук та багато інших.

Бізнесмен Андрій Разумовський

Традиційно для передвиборчої пори усіх, хто йшов до замку цього дня, зустрічала компанія активістів з плакатом разом із лучанином Сергієм Рижковим. Люди таким чином намагалися висловити свою позицію, яка суперечить деяким рішенням, прийнятим міською радою щодо перенесення сусіднього із замком Старого ринку. Але на разі тема для зустрічі була дещо інша. Тому, пошумівши на камеру, активісти згорнули плакати і пішли. Лишивши під мурами поліцію та організаторів займатися своїми справами.

«Саме тут 591 рік тому зібралися європейські монархи на перший у світовій історії саміт задля об’єднання Європи...» - лунає зі сцени. Потім кажуть, що саме тут партія «ЗА Майбутнє» розпочинає гуртувати небайдужих і професійних волинян. Державний Гімн.

Найперше на сцену форуму просять народних обранців Ірину Констанкевич, Ігоря Гузя та Вячеслава Рубльова. Ті діляться своїм баченням розвитку Волині.

Ігор Гузь:  «Я хочу сказати, можливо, суб’єктивні слова, але щирі. Надія тут, в нашій області, на перспективу розвитку, - тільки на нас. Тому що, на жаль, центральні структури, президент, уряд, більшість у Верховній раді, плюнули на інтереси волинян. Областю керують люди, які приїхали сюди, не знаючи, що таке Волинь, що таке райони, ОТГ і взагалі, де це. Ми зможемо відбудувати за наступні 5 років наш край, який ми любимо. У нас є потужна команда, яка гогтова брати відповідальність. І у нас є потужний лідер, який веде цю команду без сумніву до перемоги. Я переконаний, що це форум стане відліком нашої успішної виборчої кампанії».
Ігор Гузь: «Областю керують люди, які приїхали сюди,
не знаючи, що таке Волинь, що таке райони, ОТГ і взагалі, де це».
Ірина Констанкевич: «Усі провідні економісти світу встановили, що всі провідні інвестиції треба робити в освіту, в професію, бо саме вони формують людський капітал. Без людського капіталу майбутнього у нас нема ні тут на Волині, ні у світі. Освіта має бути доступною. Доступною у кожному селі. Там, де є діти, які хочуть вчитися. І ми їм маємо це забезпечити. Лише у моєму 23 окрузі за ці роки будується 4 школи. У нас за рік збудована нова школа у селі Карасин Маневицького району. Тут в залі присутній чоловік Ігор Терещенко, голова Прилісненської ОТГ, який це зробив. Зробив за гроші своєї громади! За рік він збудував цю школу. Тоді, коли нам малюють скажені кошториси но 100 мільйонів за школу, цей чоловік для своєї громади збудував школу для 80 діток за 10 мільйонів, і вони пішли в школу на Перше вересня. І ця людина в нашій команді. І в нас багато таких людей».
Ірина Констанкевич:  №У нас за рік збудована нова школа у селі
Карасин. Тут в залі присутній чоловік Ігор Терещенко,
голова Прилісненської ОТГ, який це зробив!»
Вячеслав Рубльов. «Коли 10 років починався процес децентралізації, на Волині було 420 громад, на сьогодні – 54. Сьогодні ті успішні керівники присутні в цій залі. Я пишаюся тим, що я вас особисто знаю. В процесі децентралізації ми повинні як ніколи розуміти, що кадри вирішують все. На жаль, рік тому ми бачили ситуацію, коли ми повірили хорошим людям, які, можливо, хороші фотографи чи перукарі, але вони не виправдали тих сподівань, які ми на них покладали. Вчергове можу тільки підтвердити, що людина – професійна, коли вона бере відповідальність за громаду, за команду. Коли команда будується з місцевої ради до обласної, з обласної до Верховної. Приклад Волинської обласної ради за ці 5 років показав, як може успішно діяти місцеве самоврядування».
Вячеслав Рубльов: «Приклад Волинської обласної ради за ці 5 років показав,
як може успішно діяти місцеве самоврядування»

 

Згодом діляться емоціями від побаченого на Волині народна депутатка та лідерка жіночого крила партії Ірина Суслова та доктор медичних наук, професор, керівник Київського центру перинатальної медицини В’ячеслав Камінський. Лунають запитання із зали від присутніх волинян.

Ключові слова цього форуму пролунали з уст лідера партії Ігоря Палиці.

Ігор Палиця: «Ми вже не вороги, ми по дорозі до дружби.
І так само має бути з усіма в цій залі!»
Ігор Палиця: «Сьогодні у цій залі – колишні опоненти, колишні конкуренти, члени різних політичних партій, люди, які ходять до різних церков, люди різного достатку. Тут зібралися ті, хто весь час, коли в країні відбувалися місцеві вибори, думав: «Зараз місцеві вибори. За кого будемо голосувати? Юля, Пєтя, Вася, Слава... Хто нам зробить щастя на Волині? Три місяці тому ми з колегами по Верховній раді прийшли до думки: ніхто нам не зробить щастя, ніхто з тих імен, які я назвав чи які з’являться, не зробить щастя регіонам. Вони весь час будуть намагатися, щоб тут не було грошей.

Ми в обласній раді попрацювали з колегами з різних партій і зрозуміли, що коли нас намагаються політично стравити між собою, це точно непотрібно нам на рівні Волинської області. Це потрібно там, на рівні Києва. Ми чітко працювали. Ми зрозуміли, що розподіл має відбуватися по всім ОТГ. Так, десь ще були перекоси, десь ще впливала політичні принципи «ти з нами чи ти не знами». Але сьогодні в цій залі ці принципи уже відсутні. Тут всі ті, хто точно переможе в цій області.

Тут сидить мій колега, колишній опонент Івахів Степан Петрович, з яким ми сварилися ну просто на смерть! Потім сіли: а чого ми сваримося? Ти за Порошенка, я за Шевченка чи за Зеленського. Ти за своє бачення розвитку бізнесу, я – за своє. Ми поклали все, що маємо, на стіл і побачили, що різниця – тільки в назві партій, які ми представляємо, більше – ні в чому. І зараз ми з ним крок за кроком стаємо друзями. Ми вже не вороги, ми по дорозі до дружби. І так само має бути з усіма в цій залі!».

 

Ось як пояснює своє бачення цієї політичної сили депутат облради Володимир Бондар, який тривалий час був опонентом Ігоря Палиці у сесійній залі.

Володимир Бондар: «Люди, котрі наступають на власні амбіції
задля конкретних результатів тих регіонів, які вони представляють,
 досягають серйозного успіху»
Володимир Бондар: «Ми представляємо не найбільший регіон в Україні, і його розвиток, як би ми його не любили, з якою повагою ми до нього не ставилися б, залежить від того, наскільки будуть потужними люди, котрі будуть відстоювати його інтереси. Сьогодні «ЗА Майбутнє» - то найбільш волинська партія з усіх, які є в Україні. Вона просякнута волинським духом. Не тільки ірраціонально, на рівні ментальності. Вона просякнута духом відстоювання інтересів цього регіону. І саме це мене покликало сюди. Саме ця обставина – найвагоміша, якщо говорити, чому я тут, серед цих людей. Там, де люди наступають на власні амбіції задля конкретних результатів тих регіонів, які вони представляють, вони досягають серйозного успіху. І це не тільки українська практика. Це практика світова».

 

Дещо спізнився на форум народний депутат Степан Івахів. Але сказати головне – встиг. Наголошує:  цю команду поєднують спільні волинські амбіції.

Степан Івахів: «Так от: я тут, в цій команді, тому що у мене є амбіції»
Степан Івахів: «Я як людина, яка знає, як успішно заробити на шматок хліба, прогодувати свою родину, і бути при тому щасливим, собе запитую: що я роблю в політиці? Я пам’ятаю кожні свої вибори. І кожен раз, коли ти виходиш на сцену і навіть дивишся на знайомих тобі людей, тебе все одно мучить одне-єдине запитання: чому вони тобі не кажуть, що їм жити стало краще?

Я реаліст, я людина прагматична, я не романтик, я знаю, що багато зробив, але до тих пір, поки ви мені не скажете: «Нам стало жити краще», - я нічого не зробив, я тільки старався.

Є один хороший фільм про засновника МакДональдз, там мені найбільше сподобалися слова: «Амбіції правлять прогресом». Так от: я тут, в цій команді, тому що у мене є амбіції! Я колись пішов  в політику, і не вважаю, що зробив все. А сьогодні я вірю, що зі своїми колегами, з цими людьми можна щось зробити більше. І ми зробимо, бо вони хочуть, в них є ці амбіції. Особливо – показати себе в центрі їхньої Батьківщини, отут на Волині».

Завершують форум виступами кандидатів на посади мерів міст Луцька, Нововолинська та Ковеля. Ігор Поліщук, Борис Карпус та Ігор Чайка діляться своїм бачення розвитку цих громад. Про бачення розвитку Волині говорить голова обласної ради Ірина Вахович.

У фіналі – спільне фото команди на фоні логотипів партії «ЗА Майбутнє». «Найбільш волинської партії» з усіх існуючих. Яка йде на місцеві вибори.

А 25 жовтня ми побачимо, наскільки слова, сказані у стінах Луцького замку 11 вересня були почуті.

Текст і фото: Олена ЛІВІЦЬКА

У замку – очікування...
Ігор Палиця у супроводі політичних соратників прямує на форум
Депутат, в недавньому минулому спортивний директор ФК «Волинь»
Валентин Кошельник
Мер Ківерців Володимир Жгутов (зліва)
Радник міського голови, лідер фракції УКРОП у міськраді
Ігор Поліщук – у перших рядах

Голова успішної Дубівської ОТГ Роман Троцюк – теж тут

Депутат Віктор Козак

Ірина Вахович
Михайло Імберовський, голова бюджетної комісії облради
«Вже не вороги»
«Фірмовий» годинник Ігоря Гузя
Ключове гасло форуму: різне минуле – спільне майбутнє

Липинський сільський голова Богдан Гусак
Ігор Терещенко, голова Прилісненської ОТГ
Атовець Олег Кобилинський
Журналіст Ігор Чайка – кандидат у мери Ковеля

Ірина Суслова – про жіночий рух в Україні

Серед присутніх на форумі – Іван Лазорко,
голова обласної ТВК

Євген Недищук, голова Поромівської ОТГ
Під час виступу...
До слова Степана Івахіва запросив Ігор Палиця

Спільне фото на згадку,
для партійної історії

Під час брифінгу для преси
Лідери партії з громадою 21 округу

Нардеп Степан Івахів та журналіст Ігор Чайка
Степан Івахів та Володимир Бондар
Команда 19-го округу фотографується для історії
Ігор Гузь та Володимир Бондар мають
чимало спільних спогадів про політичну діяльність
Степан Івахів та Володимир Кулик
Ігор Палиця та голова Ківерцівської ОТГ Володимир Жгутов
Ще одне командне фото...
...До роботи. Попереду її – багато)

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До дня міста: ТОП-10 досконалих архітектурних об’єктів Луцька з погляду знавців
Наступна новина Волинська Голландія влаштовує осіннє свято квітів. Замість тюльпанів — хризантеми і лілії
Останні новини
Схожі новини