Історія з фотографією радянського солдата з Волині: родичі знайшлися

Історія з фотографією радянського солдата з Волині: родичі знайшлися
Дружина Федора Кореня Тетяна Григорівна (праворуч), їхня дочка Галина (у центрі)

Фото радянського солдата Федора Кореня, зроблене в 1948 році і куплене нещодавно на барахолці у Польщі, повернули його нащадкам із Шацького району.

Про це ідеться на сторінці «Go!Foretime» у Facebook.

Нагадаємо, раніше фото солдата опублікували на цій сторінці і просили допомогти розшукати його родичів. 

Волинянин Федір Корень. Фото 1948 року

«Go!Foretime» –  це команда генеалогів, що займається дослідженнями родинних історій та організацією сентиментальних подорожей в Східній Європі. Вони зазвичай працюють в Польщі та Україні.

 «31 грудня ми купили на барахолці в Любліні (Польща) фото чоловіка в радянській формі зроблене у Луцьку (Україна) в 1948 році. На звороті фото був напис, ким і кому це фото подароване. Спочатку ми знайшли підтвердження, що цей чоловік родом із Шацького району і був живий до 1985 року», – йдеться у дописі.

Як запевняють дослідники, родину чоловіка вдалося знайти ввечері того ж дня за допомогою видання «Район.Шацьк».

«І ось в переддень Різдва ми навідалися до родини нашого героя. На фото (зверху, – ред.) – пані Тетяна Григорівна, його дружина, а також пані Галина – донька подружжя. Вони були безмежно щасливі, дізнавшись у новорічний вечір про це фото. Тетяна Григорівна розповіла про життєвий шлях свого чоловіка, згадувала його лише теплими словами», – зазначають на сторінці «Go!Foretime».

Цікаво, що саме на початку січня 2019 року виповнюється 25 років з дня смерті Федора Кореня.

«Як говорили рідні Федора Григоровича: "Він нагадав про себе і повернувся додому"», – пишуть у повідомленні.

«Ми раді, що допомогли повернути фото рідним. Лишень уявіть собі скільки таких фото десь блукають світом...» – додають у дописі.

А також закликають до поділитися старими фото, які не відомо кому належать: «Якщо у вас є старі фото і ви не проти їх віддати рідним, але не знаєте кому ж вони належать, передайте їх нам. Ми спробуємо ідентифікувати людей зі знімків та знайти їхніх нащадків».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Карантин у луцьких школах буде неефективний, – медик
Наступна новина Лідер «Фіолету» не виграв премії за найгірший опис сексу
Останні новини
Схожі новини