Фотограф королівського подружжя принца Гаррі та Меган Маркл родом з Волині

Фотограф королівського подружжя принца Гаррі та Меган Маркл родом з Волині

Фотограф, який знімкував королівське весілля принца Гаррі та Меган Маркл, був Алексі Любомирський, який родом з Волині. 

Нагадаємо, Британський принц Гаррі одружився з акторкою Меган Маркл.

Прізвище Любомирський досить знайоме на Волині і пов’язане з містом Рівне, де знаходився палац Любомирських, – повідомляють Хроніки Любарта

Ви здивуєтесь, але Алексі Любомирський є рідним онуком останнього власника палацу Адама Любомирського (1873-1940), який трагічно помер в рівненській в’язниці в роки Другої світової війни.

Шляхетський рід Любомирських на Волині з’являється на початку ХVIII століття. З 1723 до початку Другої світової війни Любомирські володіли цим волинським містом.

На жаль, палац Любомирських в Рівному не зберігся до сьогодні. У буремні роки Першої світової війни його було повністю розграбовано. Власник палацу Адам Любомирський разом із першою дружиною Марією Єловецькою тоді змушені були покинути Рівне та переїхати до Франції.

Читати також: Де житимуть принц Гаррі та Меган Маркл після весілля: дані ЗМІ

На руках в них був малолітній син Мартін, який народився 24 жовтня 1914 року в Рівному. В 1923 році помирає Марія Любомирська, Адам згодом одружується вдруге з француженкою з роду герцогів Ларошфуко.

Через якийсь час Адам Любомирський вирішив спробувати долю і приїхав до Рівного разом із другою дружиною Жанною-Марі, навіть проживав поблизу палацу, напевно очікуючи кращі часи. Дуже боляче йому було дивитись на розграбоване родинне помістя, тому мав на меті відновити його минулу славу. В результаті чуда не відбулось, Адам Любомирський був заарештований і в 1940 році і помер в рівненській в’язниці. Дружині вдалось втекти до Франції, де вона прожила до 2004 року.

1 серпня 1975 року в передмісті Лондона, Вімблдоні, в родині рівнянина Мартіна Любомирського та перуанки народжується син Алексі. У віці семи років хлопчик разом із матір’ю переїздить до Ботсвани. Батьки Алексі розходяться і матір одружується вдруге. В одинадцять років Алексі отримує від вітчима свою першу фотокамеру і назавжди робить фотографію захопленням всього свого життя.

Справжній інтерес до фотографії прокидається під час подорожі Любомирського по Перу, в яке він відправляється ще під час навчання в коледжі. Особливо його захоплює репортажна зйомка, на якій він спочатку і робить акцент. Пізніше фотограф почав проявляти інтерес до портретної зйомки. Відомо, що вищу освіту він здобував в Університеті Брайтона в Великобританії.

Читати також: У Білорусі продають замок волинських князів Радзивіллів усього за 10 тисяч доларів

Любомирський вирішує не чекати щасливого збігу обставин, а взяти все в свої руки і зайнятися саморекламою.

В одному із інтерв’ю він розповідає: «За шість місяців до закінчення університету, я почав обходити всіх, чиї телефони зумів дістати, і говорити, що хотів би показати їм, що я вже зробив, і запитати їх, що мені слід було б змінити в моїй роботі, якби вони погодилися найняти мене».

З 2006 року Любомирський починає співпрацювати з одним з найвідоміших глянцевих видань Harper's Bazaar, завдяки якому він завойовує світову славу і визнання. З 2005 року Алексі Любомирський постійно живе в Нью-Йорку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ігор Коцан - про фінансування вишів, навчання за кордоном та студентів з Азії і Африки
Наступна новина Вісім дітей з Княгининівської громади поїдуть на два місяці в США
Останні новини
Схожі новини