Фотографа запідозрили в крадіжці, та виявилось, що дві людини просто зняли маяк в одну мілісекунду

Фотографа запідозрили в крадіжці, та виявилось, що дві людини просто зняли маяк в одну мілісекунду

3 березня фотограф з американського регіону Нова Англія Рон Рісман зробив знімок маяка в Нью-Гемпширі, виклавши його в Інстаграмі і Фейсбуці.

Місцевий телеканал з дозволу автора опублікував фото, після чого його популярність різко зросла. В одному з коментарів Рісмана звинуватили в крадіжці роботи іншого фотографа Еріка Гендрона, передає Територія.

Коли Рісман отримав від Гендрона оригінальний RAW-файл, він побачив фотографію, надзвичайно схожу на його роботу. Знімок був зроблений з того ж ракурсу, з тієї ж перспективою і тим же моментом в кадрі. На перший погляд фотографії розрізнялися хіба що обробкою в Lightroom.

Рісман детально вивчив фотографії та наклав їх одну на одну в Photoshop. Незважаючи на те, що зображення маяка і хвиль були практично ідентичними, завдяки невеликим деталям він переконався, що обидва знімки - це оригінали.

Фотограф знайшов кілька відмінностей у воді на передньому плані і бризках на горизонті. Також злегка по-різному виглядала решітка у верхній частині маяка: через світло Рісман вирішив, що другий фотограф в момент знімка стояв лівіше від нього. Вже пізніше фотографи дізналися, що знаходилися на відстані 28 метрів один від одного.

Виходячи з метаданих EXIF, які прикріплюються до медіафайлів, Рісман і Гендрон підтвердили - вони зробили знімок в один момент з точністю до мілісекунди. Автори стверджують, що вони нічого не планували, один одного вони не знали, а місце розташування вибрали випадково.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені виявили алмаз з льодом, який утворився у позаземних умовах
Наступна новина Поліщук розповів, коли вирішиться питання з вивозом сміття в Луцьку
Останні новини
Схожі новини