Максима Бурду з Волині посмертно нагородили одреном «За мужність»

Максима Бурду з Волині посмертно нагородили одреном «За мужність»

Відомого волинського фотографа Максима Бурду, який воював у лавах ЗСУ та віддав життя за незалежність України, посмертно нагородили одреном «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це йдеться в указі Президента України.

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня солдата Бурду Максима Едуардовича (посмертно)» – зазначається в документі.

Нагадаємо, Максим народився 30 січня 1997 року. З початку повномасштабного вторгнення пішов на службу. Спочатку потрапив до лав ТРО, пізніше проклав серйозний шлях, щоб потрапити у бойовий підрозділ. Вже в складі 3-ї Окремої Штурмової Бригади почав виконувати бойові завдання по знищенню окупантів.

Служив у взводі вогневої підтримки, був оператором БПЛА та десятки, а може і сотні разів філігранно наводив артилерію на ворогів, регулярно займався аеророзвідкою.

Загинув захисник 26 січня під час виконання бойового завдання в районі Бахмута на Донеччині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рожищенська громада отримала гуманітарну допомогу для переселенців
Наступна новина Доросиніська громада попрощалася із померлим воїном Василем Мелінчуком
Останні новини
Схожі новини