Француза-терориста, затриманого на Волині, засудили до 6 років в'язниці

Француза-терориста, затриманого на Волині, засудили до 6 років в'язниці

Любомльський районний суд Волинської області засудив до 6 років позбавлення волі громадянина Франції Грегуара Муто за підготовку терактів і зберігання боєприпасів.

Про це Українським Новинам повідомила керівник апарату суду Наталя Лецюк.

"Сьогодні суд оголосив вирок - остаточне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі без конфіскації майна", - сказано в ньому.

Француза визнано винним за ст. 201 (контрабанда зброї), ст. 258 (підготовка теракту) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

6 червня 2016 року голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що на українсько-польському кордоні затримали француза Грегуара Муто, який віз зброю і вибухівку у Францію.

За даними СБУ, затриманий планував влаштувати серію терактів під час Чемпіонату Європи-2016 з футболу, що проходив у Франції.

Грицак розповів, що із грудня 2015 року в Україні француз Муто під виглядом волонтера почав налагоджувати контакти з військовими в зоні антитерористичної операції.

Француз висловлював негативне ставлення до політики Франції щодо мігрантів.

Він роздобув для скоєння терактів 5 автоматів Калашникова, 5 тис. патронів, 2 РПГ і 125 кг тротилу.

Українським спецслужбам вдалося зупинити перевезення зброї та вибухівки у Францію.

Силовики затримали Грегуара Муто, який нібито планував 15 терактів на території Франції, 21 травня 2016 року у пропускному пункті «Ягодин» у Волинській області. Згідно офіційної інформації, в багажнику авто знайшли автомати Калашникова, тисячі набоїв, протитанкові гранатомети і 125 кілограмів тротилу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські правоохоронці розшукують крадія зі Львова. ФОТО
Наступна новина З Буковини до Африки: як українська весільна сукня мандрує світом
Останні новини
Схожі новини