Галшку Гулевичівну визнали святою в ПЦУ

Галшку Гулевичівну визнали святою в ПЦУ

Сьогодні, під час Священного синоду Православної церкви України, представницю старовинного українського шляхетського роду Галшку Гулевичівну визнали святою. 

Про це повідомили на сторінці Волинської єпархії ПЦУ.

Пропозицію прославлення на підставі численних досліджень подала Волинська єпархія (канцлер протоієрей Микола Цап є членом синодальної комісії з питань канонізації святих).

Зокрема, «надане благословення на місцеве шанування у єпархіях на території історичної Волині та у м. Києві відомої православної діячки XVI–XVII століть, сповідниці православної віри, меценатки, фундаторки Київського Братського Богоявленського монастиря та Київської братської школи Єлизавети Василівни Гулевич, відомої також як Галшка Гулевичівна (+1642)». День пам’яті праведної Єлизавети відзначатиметься щорічно 18 вересня.

Довідково: Галшка Гулевичівна - представниця старовинного українського шляхетського роду Гулевичів, меценатка, фундаторка Київського Братського Богоявленського монастиря та Київської братської школи, від якої веде історію Києво-Могилянська академія. Заповідала також гроші Луцькому братству. Опікувалась розвитком духовності та освіти.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для кого ще вакцинація від ковіду може стати обов’язковою
Наступна новина Скутерист був у стані алкогольного сп'яніння. Поліція прокоментувала ДТП на Соборності
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні