Геморой: особливості ефективного лікування

Геморой: особливості ефективного лікування
Фото ілюстративне

Сучасні люди, особливо ті, що проживають в мегаполісах, схильні до гіподинамії. Вони ведуть малоактивний спосіб життя і сидять по 8–10 годин на день, що призводить до розвитку різних захворювань і патологій.

Однією з них є геморой. Це захворювання зустрічається практично у 40% дорослих, які працюють в офісах, проводять багато часу за кермом тощо.

Через часте сидіння і малу рухливість в області таза відбувається застій крові. Вона не відводиться належним чином, в результаті чого і утворюється геморой. Прибрати його можна різними способами, в тому числі і медикаментозними, але практика показує, що найбільш дієвим є хірургічний.

Лікар накладає на вузли спеціальні латексні кільця, які перетискають вузли і зупиняють надходження всередину крові. Згодом вони засихають і відпадають. Процес займає близько 3–4 днів, при цьому він є повністю безпечним і безболісним.

Лікування геморою латексними кільцями в Клініці Біляка проводиться малоінвазивними способами, завдяки чому пацієнт швидко відновлюється і може вести нормальний спосіб життя.

Сама операція займає близько 10–15 хвилин, при цьому 85–90% пацієнтів назавжди позбуваються неприємної хвороби. Тому ми рекомендуємо звертатися в цей лікувальний заклад: тут працюють кваліфіковані лікарі і є все необхідне для маніпуляцій обладнання.

Показання до проведення операції

Існує кілька стадій геморою. На першій можливе медикаментозне лікування, але на другій або третій зазвичай застосовують технологію латексних кілець. Практика показує, що за одне втручання слід ставити не більше 3-4 кілець.

Є у процедури і певні протипоказання. До них відносяться:
1. Наявність у пацієнта анальних тріщин.
2. Початкова стадія геморою, при якій у пучків немає чітко виражених меж.
3. Пацієнт страждає від гострих запальних або інфекційних захворювань.
4. Патологічні хвороби товстої кишки.
5. Перенесення пацієнтом в недавньому часі інсульту або інфаркту.

У всіх цих випадках рекомендується пройти ретельне обстеження перед тим, як приступати до процесу. У більшості випадків провести його можна, але остаточне рішення приймає саме лікар після взяття аналізів і детального огляду пацієнта.

Як проходить операція

Лікар призначає пацієнтові аналіз крові і коагулограму, після чого визначає стан прямої кишки, кількість гемороїдальних вузлів і їх стадію розвитку. Далі ставиться очисна клізма і людину саджають на спеціалізоване крісло. Її кладуть на спину, ноги підтягують до живота і фіксують. Завдяки цьому лікар отримує необхідний доступ до анального отвору.

У нього вводять аноскоп, який дозволяє оцінити стан вузлів та їх конкретне місце розташування. Далі вступає в справу інший прилад, що має назву лігатор. На його наконечник надягається розтягнуте кільце з латексу. Його приставляють до гемороїдальних вузлів, після чого за допомогою вакууму всмоктують тканину до самої основи.

Далі відбувається накладення кільця на ніжку, по якій проходять судини. На цьому операція вважається завершеною.

Реабілітація та ускладнення

Після втручання пацієнтові не потрібно перебувати на стаціонарі: він може відразу ж їхати додому. Відновлення зазвичай займає до 3–4 днів.

При цьому пацієнту не рекомендують:
1. Піднімати важкі предмети масою від 5 кілограмів.
2. Займатися фізичною активністю, бігом, тренуваннями.
3. Ходити в басейн, плавати або відвідувати баню (сауну).
4. Купатися в гарячій ванні (варто обмежитися душем).
5. Приймати алкоголь.

Також слід дотримуватися дієти, щоб не допустити виникнення запорів. З раціону прибирають все гостре і жирне, а також овочі з великим вмістом клітковини. Пацієнту рекомендують пити якомога більше рідини, щоб калові маси були м’якими і легко проходили по кишківнику.

У більшості випадків якихось ускладнень після процедури не виникає. Але іноді можуть виникнути ректальні кровотечі, болі або навіть алергічні реакції.

Тому важливо для опрації обирати перевірену клініку. У Клініці Біляка працюють справжні професіонали, які швидко і акуратно позбавлять вас від неприємного захворювання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Світязі планують збудувати будинки над водою
Наступна новина Чому митрополиту Михаїлу вручили посвідчення журналіста
Останні новини
Схожі новини