Чому митрополиту Михаїлу вручили посвідчення журналіста

Чому митрополиту Михаїлу вручили посвідчення журналіста

Напередодні журналістського свята Первинна організація НСЖУ Редакції обласної громадсько-політичної газети «Волинська газета» вирішила прийняти у Спілку 5 нових членів. Серед них був і Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Чому владиці вручили посвідчення розповіли на сайті Національної спілки журналістів України.

За словами секретаря спілки Володимира Данилюка, коли «Волинська газета» переживала скрутні часи Митрополит Михаїл допомагав редакції.

«Облрада відмовилася продовжувати перебувати в статусі одного зі співзасновників, тому довелося не тільки самотужки відшкодовувати борги по зарплатах, друкарні і т. д., але навіть змінювати назву на «Волинську газету» та починати все фактично з чистого аркуша. І Владика Михаїл, дізнавшись саме про таку ситуацію, зголосився особисто провести обряд освячення редакційного приміщення», – йдеться у повідомленні.

Також владика прославився  гострими публіцистичними виступами на захист Незалежності України під час російської окупації Криму та початком на Донбасі російсько-української війни.

«Одна з таких, спільно реалізованих, стосувалася будівництва церкви Миколая Чудотворця ПЦУ та культурно-просвітницького центру в м. Волноваха Донецької обл., уже зведений там на честь 18 солдатів та офіцерів 51 ОМБр із Волині, які неподалік цього містечка першими загинули в АТО 22.05.2014 р. Разом із Владикою Михаїлом ми входили до складу ініціативної групи «Луцьк – Волноваха. Разом збудуємо храм!», розробили та реалізували масштабну інформаційно-розяснювальну програму зі збору благодійних коштів, висвітлення процесу спорудження української церкви в місцевих ЗМІ Волині та Донеччини, і – результату було досягнуто», – повідомив секретар спілки.

В повідомленні також зазначили, що пропонували Митрополиту вступити у спілку неодноразово.

Нагадаємо, журналістське посвідчення владиці Михаїлу вручили 3 червня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Геморой: особливості ефективного лікування
Наступна новина Які бувають компресори: як обрати. Поради фахівців
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні