Героя з Волині посмертно нагородили орденом «За мужність»

Героя з Волині посмертно нагородили орденом «За мужність»

Указом Президента України  Героя Леоніда Тімцо з Турійської територіальної громади посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня за особисту відвагу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Про повідомляє сектор розвитку, комунікацій, зв’язків із громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.

Леонід Тімцо народився 23 липня 1983 року в селі Купичів. На початку повномасштабних воєнних дій в лютому нинішнього року його одним із перших призвали до лав Збройних сил України. Проходив військову службу в 14-ій окремій волинській механізованій бригаді імені князя Романа Великого. Востаннє Леонід Тімцо виходив на зв'язок з рідними 7 березня. Загинув разом із побратимами в Бучанському районі на Київщині. І лише після звільнення цих територій від окупації вдалося забрати тіла наших воїнів із поля бою. Довгий час тривала експертиза ДНК та упізнання рідними. Чин поховання відбувся 13 квітня у Свято-Преображенському храмі. Похоронили Леоніда Тімцо поруч із земляком Іваном Антонюком у рідному селі на Пагорбі слави, де земний спочинок знайшли воїни Першої і Другої світових воєн та Української повстанської армії.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня мамі Надії Степанівні вручили представники Третього відділу Ковельського районного центру комплектування і соціальної підтримки підполковник Владислав Оксентюк та підполковник Сергій Яровенко. Турійський селищний голова Олексій Безсмертний висловив Надії Степанівні слова подяки за сина та його героїзм і побажав, аби ще один син, який нині теж боронить Україну, повернувся якнайшвидше додому живим і здоровим.

Читайте також: Двох ветеранів із Волині нагородили орденом «За заслуги»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські тероборонівці просять повідомляти про підозрілі дії та явища
Наступна новина На Волині формують спроможну мережу лікарень
Останні новини
Схожі новини