Гірка Полонка чи Городище: куди приєднається Чаруків Луцького району. ВІДЕО

Гірка Полонка чи Городище: куди приєднається Чаруків Луцького району. ВІДЕО

Мешканці Чаруківської сільської ради, що в Луцькому районі, хочуть в об’єднану територіальну громаду вже три роки. Більшість – за приєднання до Городищенської ОТГ. Хоча влада в перспективному плані їх бачить із Гіркою Полонкою.

Про це – у сюжеті 12 каналу.

«Нас із Городищенською громадою зв’язує в першу чергу земля. Там 670 наших паїв, понад 110 працівників соцсфери здали землю. Сьогодні вже і наші жителі здають городи», – каже місцевий мешканець, депутат райради Степан Федорчук.

До Чаруківської сільради входить два села – Чаруків і Вигуричі. У першому проживає більш як півтори тисячі людей. У селі є 11-річна школа, дитсадок, амбулаторія, пожежна.

Мешканці кажуть, що на початку об’єднання їхнє село могло стати центром громади, втім зараз такої можливості вже немає. Тепер люди не хочуть втратити хоча б шанс на добровільне приєднання.

На їхню думку, процес затягує сільський голова.

«Вже три роки ви не подаєте, то ми вже мусили написати оцю заяву. Ще поки не пізно, то ми хочемо до того, що ми хочемо», – каже мешканець Чарукова Тарас Грищук.

У самому Городищі не проти приєднати Чаруків. Кажуть, що села історично і територіально близькі.

«Споконвіків Чаруків і Городище були разом. У 1978 році Городищенська сільрада утворилася від Чаруківської сільської ради. І якби вони проявили сьогодні таку ініціативу приєднатися до Городищенської, треба згода наших депутатів, і ми б обрахували їхні надходження до нашого бюджету, і питання було б вирішено», – зазначила голова Городищенської ОТГ Світлана Соколюк.

Директор ТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк, який є найбільшим платником податків у Городищенській громаді, каже, що бачить перспективу у Чаруківській сільраді. Каже, неодноразово допомагав фінансово, зокрема школі.

«Ми зацікавлені, щоб у школі в Чарукові закінчити ремонт. Трошечки держава грошей дала, перед тим ми багато дали. І зараз знову закупили туди меблі», – каже Анатолій Никонюк.

Голова Гіркополонківської ОТГ Ніна Симонович розповіла, що кілька разів зверталися до Чаруківської сільради із пропозицією об’єднання. Втім, як і Городищенська громада, отримувала відмови.

«Жодного разу ця громада не вважала за потрібне провести громадські слухання. Вони дотягнули тепер до останнього. На сьогодні рішення за ними. Тому що вони знають, що уже прийнято внесення змін до перспективного плану Кабміном, і громада нібито потрапляє до нас. Тому що я знаю, що в один час, що голова цієї громади дала такий лист в ОДА, що вона себе бачить в нашій нібито уже об’єднаній громаді», – каже Ніна Симонович.

Сільський голова Чарукова Жанна Пудлик запевнила, що її позиція щодо приєднання до об’єднаних громад нейтральна.

До обох громад напишуть звернення про приєднання та вирішуватимуть, яка вигідніша. На сесії сільради створили ініціативну групу, яка поїде на перемовини до Городища та Гіркої Полонки.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На HR-форум до Луцька з'їдуться спікери з усієї України. ПРОГРАМА
Наступна новина Волинські птахофабрики – серед найбільших в Україні експортерів курятини
Останні новини
Схожі новини