«Гірничий протест» на Волині: подробиці конфлікту. ВІДЕО

«Гірничий протест» на Волині: подробиці конфлікту. ВІДЕО

Понад 200 гірників нововолинської шахти відмовилися спускатися під землю, протестуючи проти закриття копальні. Гірники впевнені, що саме до такого результату може призвести реорганізація, яку розпочинають на підприємстві. Тому вони бояться залишитися без роботи, – йдеться у сюжеті 5 каналу

Є деякі люди, які ставлять палки в колеса і оформлюють документи на реструктуризацію дев'ятої шахти, тобто, на переведення її у ІІІ категорію. Це, словом, закривати підприємство. Ми сюди ходимо для чого? Ми годуємо сім'ї з цієї роботи", – наголошує шахтар Микола Ковальчук.

Разом із тим, профспілка гірників шахти №9 стверджує, що підприємство перевиконує планові показники видобутку вугілля, тож закривати її не планували.

На роботу погодилися шахтарі 2-ї зміни після того, як керівники пообіцяли, що профільний міністр Ігор Насалик особисто приїде до Нововолинська і зустрінеться з ними.

"Зі слів міністра на зустрічі, підприємство у будь-якому разі видобуватиме вугілля. Ніхто його закривати не збирається, але структура всього вугільного комплексу держави передбачає, щоб усі підприємства, всі шахти були як окремі ДП", – пояснює ситуацію Директор ДП "Волиньвугілля" Андрій Пилипюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Смачний розвантажувальний день: мінус 1 кг гарантовано
Наступна новина Під Волинською ОДА - мітинг військових пенсіонерів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини