Під Волинською ОДА - мітинг військових пенсіонерів. ФОТО

Під Волинською ОДА - мітинг військових пенсіонерів. ФОТО

Військові пенсіонери Волині заявляють, що протягом років влада обманює військових ветеранів щодо перерахування нових розмірів пенсій, ігноруючи усі їхні звернення.

Аби вчергове нагадати про свої вимоги, військові пенсіонери зібралися поблизу Волинської ОДА, – інформує ІА Волинські новини.

Зауважимо, що схожа акція протесту вже відбувалась 17 січня. У цей день мітинги відбувалися в усіх обласних центрах та великих містах, зокрема, на Львівщині мітингувальники вдалися до радикальних заходів – перекриття автошляхів.

Військові пенсіонери кажуть, що попри знецінення національної валюти та подорожчання основних видів продукції, пенсія командира полку нині така ж сама, як зарплата технічного працівника.

Учасники пікету додають, що спочатку військових пенсіонерів обдурили у 2016 році, коли підвищили грошове забезпечення солдатів, сержантів і офіцерів військової служби за рахунок премій, які були нараховані наказом міністра оборони.

З 2008 року пенсії не підвищували, а з 2012 року не було жодних індексацій та надбавок. Згідно з постановою Кабміну № 704, значно підвищувалися посадові оклади і оклади за військовим званням, але вона так і не вступила в дію з 1 січня, як планувалося, тому що у грудні прийняли наступну постанову № 1052, яка переносить введення в дію попередньої постанови і збільшення грошового забезпечення військових відтерміновується до 2019 року. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Гірничий протест» на Волині: подробиці конфлікту. ВІДЕО
Наступна новина Найдивніші фобії, пропозиції від «Інвестора», знайдене тіло хлопчика: ТОП-3 новин 7 лютого
Останні новини
Схожі новини