Гнат Неопалимий: у Луцьку встановили скульптуру кликуна-вогнеборця

Гнат Неопалимий: у Луцьку встановили скульптуру кликуна-вогнеборця

У Луцьку на території міської 25-й пожежно-рятувальної частини 9 січня встановили скульптуру кликуна-вогнеборця на ім'я Гнат Неопалимий.

Як повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій в області, скульптуру розмістили в рамках міського проєкту "Луцький кликун" на вулиці Звитяжній, передає Суспільне

Кликуна Гната Неопалимого встановили на камері перед найстаршою пожежною частиною міста та області.

"Гнат Неопалимий виділяється своєю надзвичайною сміливістю. Він не тільки стоїть на варті й готовий вразити своїм рішучим вчинком. Гнат першим відгукнувся на виклик вогню, рятував людей та їх майно, і за це отримав відзнаку "Неопалимий", — додали в ДСНС.

Довідково: Кликун (або глашатай) — давня професія, яка полягала в інформуванні жителів міст доби Середньовіччя (XV-XVII ст.). Кликуни повідомляли населенню найрізноманітнішу інформацію: про вшанування уславлених полководців, про прибуття в місто чужоземних послів, про чергову роздачу хліба.

У Луцькому замку кликуни, окрім іншого, стояли на нічній варті та "кликали", тобто постійно перегукувалися, а в разі пожежі чи нападу ворогів били на сполох.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Був справжнім патріотом, мужнім та хоробрим воїном»: спогади про Героя з Волині Андрія Мельника
Наступна новина На лікуванні зупинилося серце воїна з Волині Віталія Кілосова
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні