«Був справжнім патріотом, мужнім та хоробрим воїном»: спогади про Героя з Волині Андрія Мельника

«Був справжнім патріотом, мужнім та хоробрим воїном»: спогади про Героя з Волині Андрія Мельника

35-річний воїн Андрій Мельник, позивний Мафія, загинув 6 квітня 2023 року поблизу села Діброва на Донеччині. Виконуючи бойове завдання, отримав смертельні осколкові поранення внаслідок ворожого обстрілу.

Спогади про бійця опублікували на платформі «Меморіал героїв». 

Андрій народився в селі Рожище на Волині. Жив із родиною в місті Нововолинськ рідної області. Здобув фах електрика у професійно-технічному училищі. Працював на Нововолинському ливарному заводі. Був одружений, увесь вільний час присвячував сім’ї, обожнював проводити час із синами.

27 лютого 2022 року чоловік вступив до лав добровольців, щоб захистити свій дім і родину від російських окупантів. Андрій служив у 100-ій окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ. Був старшим стрільцем 55-го батальйону. Спочатку був направлений захищати Україну на кордоні із Білоруссю, де сумлінно виконував свої посадові обов’язки. Пізніше вирушив на Лиманно-Куп’янський напрямок, де брав активну участь у боях пліч-о-пліч зі своїми побратимами.

«Андрій поклав своє життя за цілісність та незалежність України, був справжнім патріотом, мужнім та хоробрим воїном, вірним побратимом. Був надійною опорою для своєї сім’ї та побратимів. На жаль, доля вирішила по-іншому… Вічна і світла пам'ять нашому Герою, який віддав своє життя за Україну!» – написала його дружина Наталія.

Поховали захисника на Алеї Героїв кладовища біля шахти №2 у Нововолинську.

Вдома на Андрія чекали батьки, дружина і двоє синів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Корупція на Волинській митниці: ВАКС продовжив розслідування справи
Наступна новина Гнат Неопалимий: у Луцьку встановили скульптуру кликуна-вогнеборця
Останні новини
Схожі новини