В Україні можуть розблокувати «ВКонтактє» і «Однокласнікі»

В Україні можуть розблокувати «ВКонтактє» і «Однокласнікі»

15 травня минає трирічний термін дії рішення РНБО про санкції до російських компаній “ВКонтакте”, “Одноклассники” та інших сервісів. Інформації про чіткий намір продовжити санції наразі немає.

«Чи хтось чув, аби Рада нацбезпеки продовжувала дію рішення чи хоча б обговорювала його? Я – ні» – пише у фейсбуці народний депутат Роман Лозинський («Голос»).

Лозинський стверджує, що надіслав депутатське звернення до Президента, РНБО, Кабміну, та СБУ з вимогою  невідкладно продовжити санкції та блокування соцмереж країни-агресора.

Довідково. 16 травня 2017 року президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) про введення санкцій щодо низки російських соцмереж, інтернет-компаній та телеканалів. У списку санкцій було 468 юридичних осіб та 1228 фізичних осіб. Проти юридичних осіб термін санкцій продовжувався на 1-3 роки, проти фізичних – на термін 1-5 років, а також безстроково. До списку компаній потрапили: ТОВ «Мэйл.ру груп» (ООО «Мэйл.ру груп»), ТОВ «Мейл.ру Україна», ТОВ «ВКонтакте» (ООО «ВКонтакте»), ТОВ «В Контакті», ТОВ «Яндекс» і ТОВ «Яндекс.Україна», а також низка компаній-розробників програмного забезпечення та айті-компаній, у тому числі «Лаборатория Касперского», «Доктор Веб», 1С та інших. Щодо них строком на три роки було застосовано низку економічних санкцій.(Джерело)

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині заборонили в'їзд у лісові масиви будь-якому транспорту
Наступна новина Великдень під час карантину. Відомо, як відбуватиметься освячення пасок
Останні новини
Схожі новини