Головна причина – грип. Чому локдаун в Україні буде саме з 8 по 25 січня

Головна причина – грип. Чому локдаун в Україні буде саме з 8 по 25 січня

Українська влада заявляла про запровадження новорічного локдауну у період свят, але фактично Кабмін посилить карантинні обмеження вже після Нового року та Різдва. Як переконують у МОЗ, причин для локдауну саме з 8 по 25 січня є чимало, але серед головних – грип.

Саме у період з середини й до кінця січня МОЗ очікує додаткове навантаження на медичну систему через грип. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», пише 24 канал.

Степанов наголосив, що Україні необхідно підійти до сезону грипу з мінімально можливими цифрами захворюваності COVID-19.

«Ми дивилися за нашими розрахункам, як буде зростати кількість хворих. Крім того, для нас було важливо провести плановий строгий карантин до кінця січня. Адже наприкінці січня – на початку лютого у нас починається зростання кількості хворих на грип», – сказав голова МОЗ.

Нагадаємо, під час засідання Кабміну 9 грудня вирішили оголосити локдаун в Україні з 8 по 24 січня включно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина COVID-19 виявили ще у 315 волинян. Найбільше нових хворих – у Луцьку і Володимир-Волинському районі
Наступна новина У Луцьку після 66 років роботи закрили дитячу залізницю
Останні новини
Схожі новини