У Луцьку після 66 років роботи закрили дитячу залізницю

У Луцьку після 66 років роботи закрили дитячу залізницю

П’ятниця, 11 грудня, – останній день роботи Луцької дитячої залізниці. Понад пів тисячі дітей, які навчалися на юних залізничників, більше не зможуть відвідувати гуртки.

Про це розповів начальник дитячої залізниці Володимир Рекс, інформує Суспільне.

Дитяча залізниця і станція працювали в обласному центрі 66 років. Нині вагони і теплотяг – «законсервовані». Приміщення станції «Росинка» не опалюється.

П'ятьох працівників перевели на інші посади в «Укрзалізниці», а 514 дітей повідомили, що занять в гуртку юних залізничників більше не буде.

Один із випускників дитячої залізниці нещодавно започаткував у соцмережах збір фото і відео під хештегом «Врятуємо дитячу залізницю».

Влад Корецький розповів: у гуртку колись займався 7 років. Нині працює на залізниці. Разом із колегами намагалися врятувати заклад від закриття.

«Зверталися до Президента, до міської влади, до прем’єр-міністра, до міністра інфраструктури. Відповідь надійшла не від усіх. Більшість відповіли: це не у нашій компетенції, ніхто не може розглядати, лише Укрзалізниця», – розповів випускник гуртка юного залізничника.

Нагадаємо, у вересні цього року АТ «Укрзалізниця» попередило колектив Луцької дитячої залізниці про скорочення та ліквідацію закладу до 15 грудня 2020 року.

Луцька міська рада надіслала ряд клопотань щодо передачі її на баланс міської територіальної громади.

В «Укрзалізниці» відповіли, що безоплатна передача майна дитячої залізниці у комунальну власність Луцька неможлива, і запропонували місту розглянути можливість придбання цього майна.

Читайте також: «Ми будемо боротися». Історія Луцької дитячої залізниці. РЕПОРТАЖ

Лучани зареєстрували петицію задля збереження залізниці на сайті Кабінету Міністрів України. За понад місяць петиція набрала 184 голоси з необхідних 25 тисяч.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головна причина – грип. Чому локдаун в Україні буде саме з 8 по 25 січня
Наступна новина Будемо тестувати людей з будь-якими ознаками ГРВІ, – Степанов
Останні новини
Схожі новини