«Головна проблема – транспортна доступність». Луцьк – на 13-му місці у рейтингу комфортності

«Головна проблема – транспортна доступність». Луцьк – на 13-му місці у рейтингу комфортності
Фото ілюстративне (джерело - Фокус)

З’явився рейтинг комфортності українських міст, у якому Луцьк посів 13-те місце.

Рейтинг вийшов на шпальтах видання Фокус.

Він складається із двох частин. Перша – об’єктивна оцінка комфортності українських міст за 17 параметрами, отриманими з відкритих даних. Друга – суб’єктивний опис переваг і недоліків міста його уродженцями. У деяких випадках об’єктивна і суб’єктивна оцінки відрізняються.

Читати також: У Луцьку – високий рівень забруднення атмосфери. Рейтинг міст

При підготовці рейтингу видання запропонувало розповісти про міста його мешканцям. Про Луцьк розповів засновник Музею сучасного українського мистецтва Корсаків Віктор Корсак:

«За останні десятиріччя Луцьк став сучасним європейським містом з великими перспективами для розвитку бізнесу. У Луцьку добре жити, місто компактне і екологічно чисте. У нього хороший рекреаційний потенціал, багато культурних та історичних пам’ятників.

Головною проблемою Луцька залишається транспортна доступність. У нас нема аеропорту, автомагістралі завантажені, графік руху потягів не дуже зручний. Як і кожне українське місто, Луцьк потребує активнішого просування. Нам є що показати: замок Любарта, старе місто, музейний «трикутник» (Музей волинської ікони, Художній музей і Музей сучасного українського мистецтва Корсаків).

Місто повинне буть конкурентоздатним і комфортним для життя й роботи. Але цього недостатньо – повинні бути унікальні фактори успіху, те, чого немає більше ні в кого. Луцьку необхідна унікальність світового масштабу, щась на зразок Діснейленду».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер журналіст і письменник Василь Простопчук
Наступна новина Що цікавого підготував «Карабас Барабас» у жовтні
Останні новини
Схожі новини