Головний поліцейський Волині заявив, що проституцію необхідно легалізувати

Головний поліцейський Волині заявив, що проституцію необхідно легалізувати

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига заявив, що вважає легалізацію проституції необхідною. 

Про це він розповів у інтерв’ю головним редакторам «Волинської газети» та Інформаційного агентства ВолиньPost Володимиру Данилюку та Іванні Рудишин.

«На Волині не одна особа, яка займається проституцією. Але наголошу, що це явище у нас немає великого обсягу. Це можу казати впевнено, бо протягом 9 років я був керівником підрозділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Масштаби не суттєві, але воно є. Можемо нарахувати 5-6 жінок, про яких ми знаємо і знаємо, де вони постійно здійснюють свою діяльність», – каже Петро Шпига.

З його слів, робота, спрямована на викорінення цього явища, проводиться. Але кримінальну відповідальність за проституцію в Україні скасували, натомість залишили лише адміністративну. Тому, на Волині задокументували діяльність лише однієї повії.

«Нас більше цікавлять люди, які займаються сутенерством, звідництвом, торгівлею людьми. За це вже світить «кримінал». Жінки, які торгують тілом, - це у них той товар, на якому зароблять гроші. Тому ми працюємо на знешкодження саме тих осіб, які використовують цю працю. Щодо легалізації проституції, то вважаю її необхідною. Але ми повинні до цього прийти. Це явище завжди було і буде.Тільки якщо така діяльність буде легальною, то держава отримуватиме податки, а зараз на цьому заробляють тільки злочинці. Позитивний результат дасть і обов’язковий медичний огляд для таких жінок. Але і суспільство, і законодавець, мають бути до цього готовими»,- розповів керівник обласного управління поліції.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні з'явились нові гроші – монета 5 гривень та оновлена банкнота 50 гривень
Наступна новина У Луцьку два житлових будинки залишились без опалення
Останні новини
Схожі новини