Про незаконні вирубки, корупцію та проституцію: як волинські депутати приймали звернення щодо лісів

Про незаконні вирубки, корупцію та проституцію: як волинські депутати приймали звернення щодо лісів

Депутати Волинської обласної ради прийняли звернення до вищого керівництва держави та міністра екології щодо протиправного використання лісових ресурсів в окремих районах області.

Зокрема, як розповів депутат Юрій Ройко, мова йде про ліси, що історично належали громаді Волинської області, оскільки були насаджені ще членами колишніх міжгосподарських спеціалізованих лісогосподарських підприємств та за рішенням цих же членів зазначених підприємств були передані в користування КП «Волиньоблагроліс» (засновником яких є Волинська обласна рада).

«Проте в травні 2011 року голова Волинської обласної державної адміністрації видав розпорядження №232, яким без достатніх на це правових підстав ліси дочірніх підприємств «Маневичіліс», «Любомльліс» та «Ківерціліс» Волинського обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Волиньоблагроліс» надали в постійне користування для ведення лісового господарства державним лісогосподарським підприємствам «Поліське лісове господарство», «Прибузьке лісове господарство», «Ківерцівське лісове господарство», «Цуманське лісове господарство» та надали дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок лісового фонду в постійне користування державним лісогосподарським підприємствам», - йдеться в зверненні, яке озвучив Юрій Ройко.

Також він повідомив, що Волинською обласною радою, КП ВОКСЛП «Волиньоблагроліс» та КП «Волиньприродресурс» подано адміністративний позов про скасування розпорядження голови Волинської обласної державної адміністрації №232 від 31.05.2011р. та пов’язаних з ним розпоряджень №14, №15 від 19.01.2011 року.

12 жовтня 2017 року Вищий адміністративний суд України поставив крапку в справі № К/800/22209/17 щодо протиправної передачі лісів площею 55 635,1 га на території Ківерцівського, Маневицького та Любомльського районів Волинської області державним лісогосподарським підприємствам.

А 28.02.2018 року Верховний суд відмовив у допуску до провадження Верховного Суду справи для перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 12 жовтня 2017р.

Проте, станом на сьогодні державні лісогосподарські підприємства Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства не лише не здійснюють передачі (повернення) лісів попередньому користувачеві, а й за відсутності оформленого права постійного користування земельними ділянками продовжують вирубувати ліси, використовувати інші лісові ресурси на зазначених площах.

Окрім того, 20 березня 2018 року головою Волинської обласної державної адміністрації прийнято розпорядження №179, яким повторно надано дозвіл одному із державних лісогосподарських підприємств – ДП «Прибузьке лісове господарство» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок орієнтовною площею 19 357,74 га в постійне користування для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг, і це при тому, що аналогічні звернення КП ВОКСЛП «Волиньоблагроліс» та КП «Волиньприродресурс» були проігноровані.

«Прошу підтримати звернення. Ми вимагаємо: поверніть ліси Волинській громаді!» – заявив Юрій Ройко.

Натомість, заступник голови Держлісагентства та депутат обласної ради Володимир Бондар запевнив, що ліси в належному стані і підприємство Волиньоблагроліс є прибутковим.

Володимир Бондар

На це Ігор Палиця відзначив, що це дуже добре, що ліси в належному стані, мовляв, влада врахує це, коли «Волиньагроліс» буде передавати їх назад.

Натомість, Володимир Бондар порадив і зауважив, що краще вести боротьбу з незаконними пилопамами та нелегальними рубками, в той час, як сам депутат Анатолій Грицюк має інтереси в лісові промисловості й активно ріже Ківерцівські ліси.

Почувши чергову згадку про свої бізнесові інтереси в лісовій галузі, радикал Анатолій Грицюк досить гостро висловився у бік Володимира Бондара.

«Володимир Налькович, ви як "дєвствєніца з борделя"! Ну, не може вчитель історії бути компетентним у лісовій галузі... Ви хоч і купуєте там державним агентством лісових ресурсів, але нічого не розумієте, бо ви прийшли на посаду виключно заради збагачення», - заявив Анатолій Грицюк.

Анатолій Грицюк

 

Після тривалого обговорення за участю заступника голови Держлісагентства та депутата обласної ради Володимира Боднара, Анатолія Грицюка і Олександра Пирожика рішення прийняли.

«За» проголосувало 44 депутати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через кілька років в Україні будуть збирати по два врожаї на рік
Наступна новина Волинський священик назвав три продукти, які обов'язково мають бути у великодньому кошику
Останні новини
Схожі новини