Голову райради на Волині підозрюють у криміналі

Голову райради на Волині підозрюють у криміналі

Стосовно голови Іваничівської районної ради Андрія Бадзюня відкрито кримінальне провадження за статтею 356 КК України («Самоправство»), розпочато досудове розслідування.

Заяву, підписану головою Іваничівської РДА Лілією Кревською, правоохоронці отримали 28-го березня, передає Буг.

Провадження відкрили за фактом інциденту, який стався 23-го березня – голова Бадзюнь, не розірвавши договору оренди кабінету, що надавався в користування працівникам РДА, допустив заміну замка в дверях шляхом виривання серцевини та заселив туди своїх працівників.

Кабінет на 2-му поверсі приміщення районної ради раніше належав першому заступнику голови РДА і останнім часом не використовувався, оскільки ця посада є вакантною.

Власником майна є районна рада. Раніше Бадзюнь звертався до райдержадміністрації з тим, щоб кабінет звільнити. Коли голова РДА не відповіла згодою на цю пропозицію, адже невдовзі планує поповнити штат, у райраді вдалися до радикальніших методів – вирвали старий замок, встановили новий і “заселили” туди своїх працівників. Причому зробили це у час, коли голови РДА Лілії Кревської не було на робочому місці.

Відтак, голова адміністрації написала заяву в правоохоронні органи, аби там з’ясували, чи мав Андрій Бадзюнь право так чинити. Законність його дій досліджують співробітники районного відділення поліції.

За фактом самоправства, тобто самовільного вчинення будь-яких дій, якщо такими діями була заподіяна значна шкода громадським інтересам, розпочато кримінальне провадження.

Якщо вину  голови райради доведуть, то йому загрожує покарання, адже санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до трьох місяців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нацбанк підтримуватиме гривню через Matching
Наступна новина Telegram залучив 850 млн доларів інвестицій
Останні новини
Схожі новини