Нацбанк підтримуватиме гривню через Matching

Нацбанк підтримуватиме гривню через Matching

Відтепер форма інтервенції визначатиметься залежно від ситуації на валютному ринку.

Національний банк вирішив модернізувати підхід до інтервенцій на міжнародному валютному ринку та вирішив визначати їх залежно від ситуації на валютному ринку, передає УНІАН.

Про це йдеться на сайті регулятора.

Валютні інтервенції можливі у чотирьох формах: валютний аукціон, інтервенції за єдиним курсом, адресна інтервенція та інтервенція за кращим курсом. Досі пріоритетною формою був валютний аукціон.

«Однак інші форми валютних інтервенцій також підтвердили свою ефективність, зокрема, для оперативного втручання в незначних обсягах", - повідомляють на сайті регулятора».

Невдовзі Нацбанк планує перейти до здійснення валютних інтервенцій із використанням Matching – функціоналу для укладення торговельно-інформаційних угод.

«Основною перевагою проведення валютних інтервенцій через функціонал Matching є анонімність. Котирування всіх учасників функціоналу, в тому числі Національного банку, виставляються анонімно, і учасники угоди з купівлі-продажу валюти отримують інформацію про контрагента тільки після укладання угоди», - повідомляє НБУ.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому соборі оголосили розклад святкових відправ
Наступна новина Голову райради на Волині підозрюють у криміналі
Останні новини
Схожі новини