Google вперше зробив дудл у віртуальній реальності – можна обертати камеру на 360 градусів

Google вперше зробив дудл у віртуальній реальності – можна обертати камеру на 360 градусів

Технокомпанія таким чином вшанувала вклад у розвиток технологій режисера і фокусника Жоржа Мельєса.

У четвер 3 травня Google випустив новий дудл на честь французького режисера й ілюзіоніста Жоржа Мельєса. У 1912 році в цей день вийшов його культовий фільм «Завоювання полюса». На головній сторінці Google з'явився анімаційний ролик «Back to the Moon», знятий спеціально для власників VR-шоломів і гарнітур, передає HighTech.

Подивитися «Back to the Moon» можуть не тільки власники VR-шоломів і гарнітур, але і звичайні глядачі – в ролику можна переміщатися в просторі й розглядати його на всі 360 градусів.

Ролик виготовили студії London's Nexus Studios і Google Arts & Culture, а музику написав Лондонський симфонічний оркестр. При цьому Google вперше довелося звернутися до сторонніх виробників – у компанії просто не виявилося співробітників, які займаються 360-градусною анімацією.

Жорж Мельєс – режисер, який один з перших у світі почав працювати зі спецефектами в кіно, вважається піонером фантастики і всього кінематографа. Він зняв понад 500 короткометражок, найвідоміша з яких – «Подорож на Місяць».

Як відомо, Google постійно випускає дудли на честь значущих дат. Наприклад, в 2018 році компанія випускала тематичні картинки з описами в честь Дня святого Патріка, 136-річчя від дня народження Верджінії Вульф, 120-річчя Сергія Ейзенштейна, дня Мартіна Лютера Кінга і навіть такого приводу, як 50-річчя з дня відкриття білоокої річкової ластівки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зібрали лісівників зі всієї України. ВІДЕО
Наступна новина У селі поблизу Луцька пенсіонер зарізав односельця: подробиці вбивства
Останні новини
Схожі новини