Грибний сезон у розпалі: показали «трофеї» волинського лісу. ФОТО

Грибний сезон у розпалі: показали «трофеї» волинського лісу. ФОТО

Восени волинські ліси переповнені любителями тихого полювання. Спершу трофеями грибників були лисички, білі, боровики, підберезники, маслюки. Зараз почався сезон найбільш холодостійких і найпізніших грибів – зелениць.

Про це пише Район.Шацьк.

На початок листопада в лісі щедрий урожай зелениць: зелених і сивих, молоденьких і старих. Важливо знати, що різні наукові джерела вказують на умовну їстівність гриба-зеленички. Але сучасні біологи вважають, що речовини, що додають зелений колір шапочці, під час термічної обробки не руйнуються і можуть привести до отруєння, яке становить небезпеку для серцево-судинної системи людини, а саме сприяє розвитку інфаркту і тромбозів.

Однак з іншого боку в грибах містяться білки, жири і вуглеводи, а також вітаміни В1, В2, РР і D, необхідні для організму людини. Крім того, зеленичка багата на каротин, фосфор і пантотенову кислоту. Отже, вживати цей гриб у великих кількостях забороняється.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Щоб селяни не хотіли бути депутатами»: на сільську фельдшерку на Волині «наїхали» через декларацію
Наступна новина Листопад у Луцьку на світлинах фотографа. ФОТО
Останні новини
Схожі новини