Григоренко, Моклиця та Яковлев пішли працювати в «ЦРУ»

Григоренко, Моклиця та Яковлев пішли працювати в «ЦРУ»

Троє колишніх заступників міського голови Луцька Сергій Григоренко, Юрій Моклиця та Тарас Яковлев створили громадську організацію Волинський Центр розвитку урядування.

Своє «творіння» екс-чиновники, а тепер уже громадські діячі, презентували символічно 7 грудня у День місцевого самоврядування.

Новостворений Центр розвитку урядування планує консультувати місцевих чиновників з різноманітних питань, пов’язаних із місцевим самоврядуванням.

 «Ми повертаємось в політичне життя, але в іншому форматі. Не хочемо бути екс-заступниками, хочемо модифікуватися у експертів. Якщо раніше ми працювали у протистоянні команд – «папєрєдніків» і послідовників, то зараз йдемо в публічну нішу, публічний діалог як громадськість, яка спілкується з владою», - розповів Юрій Моклиця.

За його словами, вони готові до критики, в тому числі зі сторони влади, яка може розпочатися навколо їхніх персон.

«ЦРУ формує експертне середовище, адже хочемо професійно підходити до вирішення питань, а не робити з себе всезнаючих експертів, які на будь-яку подію мають занотований коментар. Дослідження, аналітика, спілкування, документація – це ті речі, які хотілося б, щоб були присутні в нашій діяльності», - зауважив Юрій Моклиця.

Сергій Григоренко розповів про основні напрямки, за якими працюватиме Волинський центр розвитку урядування.

«По-перше, це експертна оцінка подій, явищ, тенденцій у сфері місцевого самоврядування… Зараз усе активно відбувається, йде процес об’єднання громад, після чого нас чекає укрупнення районів, областей. Ми знаємо, як це відбувається, то вважаємо, що наша оцінка та коментарі будуть доречними», - сказав він.

Також, за словами Григоренка, Волинський ЦРУ організовуватиме «круглі столи» з важливих для громади Волині питань, вивчатиме громадську думку, консультуватиме місцевих чиновників тощо.

«Ми плануємо працювати не лише в межах Луцька, нам цікаві громади усієї Волині», - наголосив Тарас Яковлев.

Поділилися ініціатори створення громадської організації «Волинський центр розвитку урядування» і найближчими планами. Із залученням експертів вони напрацьовуватимуть Стратегію розвитку міста Луцька та аналізуватимуть бюджет Волині 2018 року.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зоріна звільнять, зарплата до кінця тижня та інші результати наради у Гунчика
Наступна новина Курс валют на 7 грудня
Останні новини
Схожі новини