«Гріш нам ціна, якщо не захистимо українця!» - Гузь про Купріяновича

«Гріш нам ціна, якщо не захистимо українця!» - Гузь про Купріяновича

Народний депутат Ігор Гузь висловив позицію підтримки Григорія Купріяновича - українського історика, активного громадського діяча у Польщі, якому приписують "образу польської нації".

Про це написав нардеп на своїй сторінці у Фейсбук.

«Ми з ним знайомі особисто. Він знає, що таке дискримінація історичної правди з українським «соусом», яку називають «образою польської нації». Будучи Головою Українського товариства у Любліні, він «гостро» (на думку польської влади) висловився щодо українсько-польських історичних баталій: порівняв події в Сагрині 1944 року з Волинською трагедією.

За це тепер його «пресують» у Польщі: виключили зі складу одного з комітетів при відділі Інституту нацпам'яті, а для підсилення - окружна прокуратура розслідує «злочин проти Польщі»» - зазначив він.

Ігор Гузь підкреслив, що українському історику в Польщі може загрожувати кримінальна відповідальність: «Якщо цей ганебний факт доведуть – за проукраїнську позицію і "образу польської нації" - Григорія можуть позбавити волі на 3 роки».

«Гріш нам ціна, якщо Українська Держава в цій ситуації не захистить українця!» - наголосив нардеп.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поминки у луцькому кафе: розповіли, чим отруїлися відвідувачі
Наступна новина Навіть свиньми не можна назвати: у Ковелі відпочивальники загадили територію біля ставка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини