Поминки у луцькому кафе: розповіли, чим отруїлися відвідувачі

Поминки у луцькому кафе: розповіли, чим отруїлися відвідувачі
кафе «Фора»

ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» завершив епідеміологічне розслідування та ліквідацію спалаху сальмонельозу, пов’язаного з поминальним обідом в кафе «Фора».

Всього захворіло 7 осіб, з них 2 дітей, – повдіомляють у Волинському обласному лабораторному центрі.

За результатами бактеріологічного обстеження у 5 хворих підтвердили діагноз сальмонельозу. Всіх хворих після лікування та контрольного бактеріологічного обстеження виписали в задовільному стані.

В осередку захворювання провели лабораторні обстеження працівників закладу та об’єктів довкілля.

«При дослідженні змивів з обладнання на харчоблоці патогенної та умовно-патогенної мікрофлори не виділено, а виділені бактерії групи кишкової палички в 10%. Це свідчить про порушення протиепідемічного режиму, особистої гігієни персоналу, режимів миття та дезінфекції обладнання та інвентарю на об’єкті, яке і могло спричинити забруднення готової продукції», – йдеться в тексті.

Встановили, що продукти заготовлюються, в основному, на завокзальному ринку. Супровідні документи, котрі засвідчують безпечність і якість продукції, відсутні.

В осередку провели комплекс протиепідемічних заходів.

До розслідування залучили Луцьке міське відділення Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. За інформацією цієї служби, виявлені порушення санітарного законодавства, які могли сприяти поширенню інфекції та виникненню спалаху сальмонельозу.

Ймовірно, що фактором передачі сальмонельозу виявились страви, приготовані в кафе: салат з куркою (вживали 90% захворілих), м’ясна нарізка (вживали 85% захворілих), контаміновані сальмонелою під час приготування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я, ти, він, вона»: у мережі з'явився новий трейлер української комедії
Наступна новина «Гріш нам ціна, якщо не захистимо українця!» - Гузь про Купріяновича
Останні новини
Схожі новини