Гройсман закликає НБУ знизити облікову ставку

Гройсман закликає НБУ знизити облікову ставку

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликає Національний банк знизити облікову ставку, яка впливає на подорожчання кредитів, повідомляє mind.ua з посиланям на Європейську правду.

Як зазначається, про це Гройсман заявив під час засідання уряду.

«Нам потрібно знижувати облікову ставку за кредитами, бо вони мають бути доступними для економіки. Це питання до Національного банку», – сказав прем'єр.

Як писав Mind, НБУ підвищив облікову ставку до 16% річних з 26 січня 2018 року та погіршив прогноз інфляції на 2018 рік до 8,9% з 7,3%.

Як зазначив регулятор, більш жорстка монетарна політика буде сприяти поступовому зниженню споживчої інфляції і її поверненню в цільовий діапазон в середині 2019 року. Так, НБУ прогнозує, що споживча інфляція в 2018–2020 роках буде поступово знижуватися і досягне цільового рівня в середині 2019 року.

Зі свого боку гравці фінансового ринку зазначали, що меседж НБУ про підвищення облікової ставки простий: уряду пора припиняти займатися популізмом і організацією «подачок» для населення, інфляційні ризики набагато гірше, ніж очікував весь ринок (і відповідно девальваційні ризики теж).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Названо чинник, який заважає скинути зайву вагу
Наступна новина У Луцьку виросте ще одна багатоповерхівка
Останні новини
Схожі новини