Група волинських туристів не може повернутися з Індії

Група волинських туристів не може повернутися з Індії
Фото Валерія Самолюка

Понад 80 українців-паломників не можуть повернутися з Індії через заборону авіаперевезень, cеред них – і шестеро лучан та двоє ковельчан.

Про це розповів лучанин керівник волинської групи туристів, який перебуває в індійському місті Вріндаван, Валерій Самолюк, повідомляє Суспільне.

Він каже, що восьмеро волинян мали квитки до Києва на 25 березня, але змушені залишитись за кордоном на довше. За його словами, декілька днів українці не можуть зв’язатися з українським консульством в Індії.

«Зараз іде спілкування лише з українськими авіалініями, які відкрили можливість прямого зв’язку без плати за роумінг, тобто ми маємо можливість дзвонити в Україну і давати свої дані саме міжнародним авіалініям України. Всі інші організації, консульство і державні органи, які обіцяли, як реєстрацію українців, поки що ніяк не відповіли на реєстрацію на сайті ДРУГ. Перебування в Індії не компенсовується, вчора ввечері була відома дата, що нам нібито переносять виліт з 25 на 5 число, але сьогодні ця дата не підтвердилась, і ми буквально кожної години чекаємо новин», – розповів Валерій Самолюк.

Усі члени групи, серед яких шестеро лучан і двоє жителів Ковеля, почуваються добре, каже керівник групи.

«Чистота підтримується, додаткові засоби захисту та профілактики вводяться, з’являються люди в масках, вводиться карантин на проведення служб. А оскільки абсолютна більшість індусів відвідують храми, то це серйозний крок, який обмежує їх. Також я чув оголошення, що відмінилися деякі публічні заходи. Все інше працює – транспорт, літаки, аеропорти», – каже керівник волинської групи туристів.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Постановою введена заборона авіаперевезень, залізничного, автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів. Заборона діятиме до 3-го квітня, йдеться у постанові Кабміну.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бюджет - на коронавірус. Волинські обранці провели позачергову сесію  і «знайшли» 60 млн
Наступна новина Волинські депутати дозволили собі працювати онлайн
Останні новини
Схожі новини