Гутірки «Бандерштату»: топ-5 цитат Юрка Журавля

Гутірки «Бандерштату»: топ-5 цитат Юрка Журавля

Український музикант, лідер та вокаліст гурту «От Вінта!», художник, аніматор, громадський діяч, актор і сценарист Юрко Журавель 3 серпня завітав на гутіркову сцену «Бандерштату».

Він розповів фестивальникам про мультфільми, історію, карикатури та автівки на єврономерах.

Читайте також: Гутірки «Бандерштату»: Зураб Аласанія розповів про роль суспільного мовника в Україні. ЦИТАТНИК

«Перший» підготував підбірку найцікавіших цитат із розповідей Юрка Журавля.

1. «Бандерштат» відрізняється від інших фестивалів тим, що тут окрім того, що слухають музику і ходять на гутірки, щодня 5 москалів засмажують і їдять» (сміється – Авт.).

Читайте також: Про що говорив лідер «O.Torvald» на «Бандерштаті» у Луцьку: топ-10 цитат

2. «Зараз історію вчать по-іншому. Я відкриваю підручник за 7-8 клас і мені блювати хочеться від того підручника. Ці підручники просто жахливі. Ілюстрації – ніякі, вони ніяк не зацікавлюють, інформація подана якимись такими сухими фактами, датами. Дітям це не потрібно. Хлопцю, який у майбутньому стане інженером, важливо знати і використовувати досвід гетьманів, козаків, воєначальників і не повторювати помилок Петлюр, Грушевських, Винниченків. Історія для того існує, щоб ми не повторювали помилок минулих мудаків і користувались надбаннями героїв».

3. «Наша історія набагато цікавіша, ніж історія тих самих Нідерландів, Америки чи Росії. Вона набагато глибша».

Читайте також: «Я почав малювати Небесну сотню, бо відчував, що цього не вистачає», - Юрко Журавель

4. «Серед героїв, яких я малював, Костянтин Острозький мені подобається найбільше. Не тільки через те, що цей наш земляк, це дійсно талановитий полководець, він і великопросвітитель, він був людина дуже далекоглядна. Якби олігархи були хоч трохи схожі на нього, я б їм ноги цілував. Ой, щось я загнув (сміється – Авт.)».

5. «Якщо ми підемо в Європу, то ми маємо право купляти автомобілі за такою ціною, скільки вони коштують на ринку. Якщо буде хтось проти цього у Верховній Раді, я так думаю, що зразу буде видно, кого варто обирати на наступних виборах».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Цікавинки для дітей на «Бандерштаті». ФОТО
Наступна новина Дітям загиблих воїнів подарували шкільну форму та вишиванки. ФОТО
Останні новини
Схожі новини