Про що говорив лідер «O.Torvald» на «Бандерштаті» у Луцьку: топ-10 цитат

Про що говорив лідер «O.Torvald» на «Бандерштаті» у Луцьку: топ-10 цитат

Український рок-музикант, лідер рок-гурту «O.Torvald», радіо- і телеведучий Євген Галич розповів на «Бандершататі» у Луцьку про любов до української мови, обставини, за яких визнають українських музикантів, та творчу відпустку.

«Перший» пропонує 10 найцікавіших цитат Євгена Галича.

  1. «Українська мова для того була видумана, щоб не просто розмовляти нею, а співати. Якщо говорити про музичну складову української мови, то я фанат Хливнюка. Мені реально дуже подобається, як він пише тексти і, на мій погляд, що він найкращий лірик з тих, які існують в українській ліриці. Колос з «Фіолету» - це якийсь син Хливнюка, про якого не знає Хливнюк, адже він також добре пише українською мовою».
  1. «У нас так сталось, що українська музика стає популярною тільки у ті моменти, коли це стає необхідним. Коли, вибачайте, хтось за сраку кусає. І в той самий момент всі відразу стають українцями. Ми починаємо фарбувати паркани в жовто-блакитний колір, ми починаємо роздавати один одному вишиванки, ми починаємо хизуватись тим, що розмовляємо українською мовою. Ще вчора людина розмовляла російською мовою, могла слухати Алєгрову і Шапутінского, і в якийсь момент, коли її вкусив смажений півень, людина починає вживати українські слова і вдавати патріотів своєї країни. Так само було і з Джамалою. Всі знали, що це унікальна співачка, що такими, як Джамала треба пишатись саме тут і саме зараз, але всі визнали Джамалу тільки після «Євробачення». На мій погляд, так не має бути. Ти повинен помічати те, що поряд з тобою».
  1. «Якщо ти вирішив спілкуватись українською мовою, починай це робити не для того, щоб щось комусь довести, починай це робити, щоб довести щось самому собі».
  1. «Переможених у нас не вміють підтримувати. Не вміємо і не хочемо пишатися. Потрібно цінувати те, що маєте, прямо тут і прямо зараз».
  1. «Ніхто не змінить вас краще, ніж ви самі. Я прокидаюсь вранці і хочу бути не кращим за когось, не кращим за Положинського чи Хливнюка, я хочу бути кращим за самого себе, мені хочеться бути кращим, ніж я був вчора, чогось навчитися».
  1. «У мене нема жодного публічного скандалу з однієї причини: я не бачу сенсу говорити з людиною в публічному полі, якщо це стосується тільки мене і людини. Ображаючи когось у публічному полі, я ображаю не тільки людину, а й людей, які слухають цю людину, поважають її».
  1. «У мене є пісні польською мовою, але коли я планую нею співати, збираються люди, які хочуть забрати мене в «дурдом». 
  1. «Уяви, що ти і твоя команда – унікальний товар. Щоб продати унікальний товар, він має бути якісним. Музиканти мають думати лише про музику. Вони повинні створювати якісний саунд. Якісний продукт не помітити неможливо. Нема алгоритму, як має розвиватись той чи інший колектив, але менеджмент і алгоритм має існувати однозначно».
  1. «Якщо ти робиш те, що хочеш, це виходить завжди краще, ніж те, що ти мусиш робити».
  1. «Я хочу зрозуміти, що я саме хочу і від музики, і від себе, і від того, що я роблю. По-друге, не тільки ж «О.Torvald» слухати. Люди трішечки збльовують вже від щорічної присутності «О.Torvald» на концертах. Ми намагатимемось здивувати вас чимось іншим. Не хочеться бути занадто нав’язливим, тому «О.Torvald» іде у відпустку». 

Нагадаємо, 3 серпня у Луцьку стартував фестиваль «Бандерштат». 

Читати також: Перші фестивальники на Бандерштаті: хто вони. ФОТО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині проведе спортивні тренування персональний тренер Насті Каменських, - ЗМІ
Наступна новина «П’ять в одному»: волинянин знайшов диво-гриб. ФОТО
Останні новини
Схожі новини