Гутірки «Бандерштату»: Зураб Аласанія розповів про роль суспільного мовника в Україні. ЦИТАТНИК

Гутірки «Бандерштату»: Зураб Аласанія розповів про роль суспільного мовника в Україні. ЦИТАТНИК

До Луцька на фестиваль «Бандерштат» завітав відомий журналіст і медійник, голова правління «UA: Суспільне» Зураб Аласанія.

Зокрема, він виступив на гутірках, де розповів про те, для чого створили телеканал «UA: Суспільне» і як нині працює корпорація. Це вже третій «Бандерштат», який відвідує Зураб Аласанія, однак вперше він приїхав на Волинь, аби презентувати ідею суспільного мовлення на Волині.

Перший вирішив відійти від стандартів написання новин і подає виступ відомих учасників гутірок у форматі цитатника. Отож, серед усього, про що розповідав Зураб Аласанія найцікавіше прозвучало:

  • У нашій країні найбільше ЗМІ належить конкретним людям. Кожен має свого олігарха, який спонсурує своє медіа. Суспільне було створено на вимогу світової спільноти. Воно не належить олігархам і не керується владою.
  • Саме чинна влада найбільше користується медіа, і я не знаю, практично не знаю, незалежних медіа. Таких одиниці. На рівні України – варіантів і альтернативи поки що немає. Економіка зараз не дозволяє медіа бути вільними. Тому знаходяться олігархи, які купують і дотують медіа.
  • 4 роки тому розпочалась війна і перед журналістами постало питання, або ти патріот, або ти журналіст. Тож багатьом прийшлось перелаштовуватися на новий формат роботи. Те, що раніше вважалось недопустимим, стало нормою.
  • Тепер журналістика – це вже не лише факти, а й коментарі, а відповідно пропаганда... Пропаганда політики. Тому постало питання створення суспільного незалежного медіа, яке не належатиме олігархам і не йтиме на повідку у політики. Суспільний мовник відмовився від політичної реклами взагалі.
  • Через нестачу коштів на новий проект ми взялись за Перший національний і обласні ОДТРК. Після Майдану влада не ризикнула нам перечити і сказала – робіть.
  • Суспільне... Хтось є, хто любить броколі? 56… Ото те кляте броколі ми і робимо. Суспільне – це не телебачення, це не просто медіа,  це не діджитал… Це – ідея, це 31 канал по всій території України.
  • Ми прибрали токсичний контент, ми прибрали цю політичну рекламу в поза виборчий період. Бо всі звикли – мають своїх 20 хвилин і говорять те, що хочуть.
  • У нас, як у Станіславського. Рушниця, яка висить на стіні, один раз, та якось вистрілить. Так само й із журналітами.
  • Незалежність прийшла 4 роки тому. Тепер все інакше
  • Ми думаємо, що у нас все погано… Бо так говорять медіа. Але я об’їздив весь світ. Але я ніде не хочу жити – лише в Україні. Ймовірно, там можливостей більше, чистіше, зарплати вищі... Але я б не хотів там жити. Бо тут, у нас в Україні – все буде.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Щоб не платити штраф, водій висипав зерно на дорогу. ВІДЕО
Наступна новина На Шацьких озерах цвіте водяна лілія. Дивовижні фото
Останні новини
Схожі новини