«Гуцулка Ксеня» з Волині пів року готує їжу для бійців на сході

«Гуцулка Ксеня» з Волині пів року готує їжу для бійців на сході

Пані Оксана із позивним "Гуцулка Ксеня" постійно дбає про смачну домашню їжу на столах військовослужбовців Волинської бригади територіальної оборони.

Її історію розповіли в регіональному управлінні Сил територіальної оборони "Захід", передає Суспільне

Оксана родом з Львівської області, але вже 37 років живе на Волині. З її слів, має спеціальність агронома та працювала на різних роботах, але завжди любила готувати і часто доводилося куховарити для великої кількості людей.

Рішення піти до війська у свої 56 років, каже жінка, прийняла спонтанно. Про те, що у волинській бригаді потрібні люди, дізналася з оголошення в інтернеті.

"Вдома я завжди допомагала, і військовим готували ми. Я подзвонила і мені сказали, що люди потрібні. Я не знала. що це буде через військкомат, бо думала, що може на волонтерських засадах чи якось інакше", — сказала волинянка.

Родина у жінки велика: чоловік Іван Іванович, доньки Ріма, Іванка, Мар'яна та син Тарас, вісім внуків. Ще, каже, в родині чекають на дев'ятого внука, який має народитися навесні.

Про її наміри піти на службу з родини знав лише чоловік. У терцентрі соціального комплектування та соцпідтримки Оксана пройшла всі комісії.

"В п'ятницю я одержала військовий квиток на руки, а в суботу сказала про це дітям. Ви б знали, що там робилося?! Казали мені діти: "Ну то ж скільки тобі років і тиск". А тут ранені і готувати нема кому. Думаю: "Ну шо я буду вдома сидіти", — говорить жінка.

Підтримав рішення Оксани зять Сашко, який служить у 55-му батальйоні та часом заїжджає її провідати. Середній зять, зі слів жінки, теж пішов на службу і воював під Харковом, але зараз у нього троє дітей і зі служби він звільнився.

У сформованій медичній роті "Гуцулка Ксеня" готує домашню їжу для військовослужбовців. "Сьогодні були деруни зі сметаною. Три відра картоплі начистили, натерли, але маємо комбайна. В обід буде наш волинський борщ — кисла капуста і сушені гриби. І плов", — сказала волинянка.

З її слів, на кухні щосуботи мають традицію: ліплять пельмені та вареники. На Різдво, з її слів, для військових готували улюблені домашні страви — кров'янку, холодець, салат "Шуба" та гарячі страви.

"Якщо чесно, то вже не знаю, чим їх таким здивувати. Хлопці, які на передовій і до нас попадають лікуватися, то їли б картоплю кожен день. Готуємо галушки, пиріжки. Фарширована картопля в нас йде, тушена, овочеве рагу. Щосуботи ліпимо вареники і пельмені", — розповіла жінка.

Тероборонівка Оксана, вересень 2023 року. Фото: 100 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Оксана додала: солдати медичної роти та бійці, які лікуються після поранень і куштують страви з кухні, рівнем кулінарної майстерності задоволені.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жив війною 10 років: на Волині провели в останню дорогу Героя Дмитра Павліковського. ФОТО
Наступна новина На Ковельщині - смертельна ДТП: під колесами автівки загинув підліток
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні