«Хай прийде і пояснить». У Луцькраді відмовляються позбавити мандату депутата

«Хай прийде і пояснить». У Луцькраді відмовляються позбавити мандату депутата

Луцькі депутати не проголосували за позбавлення мандату свого колеги Петра Нестерука, який написав заяву про складання повноважень пів року тому.

Про це стало відомо у середу, 29 січня, під час сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, депутат Петро Нестерук (фракція «Солідарність») написав заяву про складання повноважень ще у червні 2019 року. Він пояснив це тим, що «незгідний з діями керівництва міста». Однак депутати досі не позбавили колегу мандату.

«Півтора року він не виконує свої обов’язки, не ходить на сесії. Є другий потенційний депутат від фракції, який може ще майже рік працювати. Нехай заходить в раду. Давайте нарешті проголосуємо», - сказав депутат Павло Данильчук (фракція «Народний контроль»).

Натомість депутатка Юлія Дацюк (фракція «УКРОП») заявила, що голосувати за позбавлення мандату без Петра Нестерука не можна.

«Неодноразово це питання підіймалось на комісії, ми запрошували депутата пояснити свою позицію, але безуспішно. Якщо депутат за стільки часу не зміг прийти на комісію пояснити свою позицію, то я вважаю, що непотрібно підтримувати це рішення», - сказала депутатка.

Врешті депутати не проголосували за складання повноважень Петра Нестерука. Зауважимо, якби Петра Нестерука таки позбавили мандату, замість нього в раду повинен був зайти екс-заступник мера (Миколи Романюка) Юрій Моклиця. Він – наступний у виборчому списку «Солідарності».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські шахти готують до закриття, - ЗМІ
Наступна новина Уряд погодив звільнення голови «Укрзалізниці»
Останні новини
Схожі новини