Хочу допомогти українській армії. Куди скинути гроші? Перелік фондів та волонтерів

Хочу допомогти українській армії. Куди скинути гроші? Перелік фондів та волонтерів

Допоки увесь світ говорить про вторгнення Росії в Україну, українці масово надсилають гроші на підтримку армії. Їх витрачають на медикаменти військовим, техніку, амуніцію, засоби захисту та інше військове спорядження. 

«Перший» підготував підбірку надійних волонтерів та благодійних фондів, які з 2014 року допомогають українській армії, за даними Центру демократії та верховенства права.

Звісно ж, українська армія у 2022 році точно потужніша, ніж у 2014 році. Але, наш ворог витрачає на озброєння своїх бойовиків десятки мільрядів доларів щороку, тому громадяни мають об’єднуватись у підтримці своєї армії. Своєї країни. Своїх людей. 

Благодійні фонди

  • Армія SOS – закупівля необхідних для військових амуніції, засобів захисту, зв’язку та розвідки, уніформи та продовольства, а також доставка їх безпосередньо на фронт.
  • Фонд «Повернись живим» – закупівля тепловізорів, окулярів нічного бачення, кровоспинних препаратів та інших необхідних речей. Робота безпосередньо з командним і особовим складом військових частин і контроль доставки вантажів від складу до солдат.
  • Крила Фенікса – благодійний фонд, який надає допомогу в оснащенні української армії засобами індивідуального нелетальної захисту (бронежилети, каски), лікуванням поранених бійців, ремонтом будівель військових частин, придбанням індивідуальних аптечок.
  • ФОНД Діани Макарової – ініціативна група активістів з надання допомоги армії та Національної гвардії України, пораненим і біженцям , сім’ям військовослужбовців.
  • Медичний батальйон “Госпітальєри” – працює безпосередньо на передовій.
  • Фонд громади “Подільська громада” – відправка на фронт гуманітарних вантажів, тепловізори, БпЛА, рюкзаки та інше військове спорядження.
  • Восток SOS – збір коштів на різні потреби армії.
  • Жіночий ветеранський рух – окрім іншого, підготовка до дій в надзвичайних ситуаціях, особливий період та в умовах воєнного стану.
  • Видавництво markobook – тут можна пожертувати свою «ковідну тисячу» на допомогу військовим. Обираєте фонд, який хочете підтримати, замовляєте сертифікат благодійника і оплачуєте його «ковідною тисячею» на відділенні пошти. 

Активісти, волонтери

Підтримати армію за допомогою окремих активістів\ток, лідерів\рок думок, які системно збирають кошти на волонтерських засадах: Сергій Притула, Роман Донік, Сергій Стерненко, Тата Кеплер, Лариса Полулях, Наталя Юсупова, Крапивенко Дмитро, Олексій Сихарулідзе або тих, кого ви знаєте, та кому довіряєте. До прикладу, луцька волонтерка Роксолана Несторук регулярно збирає кошти на купівлю медикаментів для воїнів. 

Якщо ви маєте друзів чи родичів, які служать у зоні Операції обʼєднаних сил, запитайте у них про їхні потреби. Якщо таких нема, то поцікавтесь, що потрібно для служби, у військових з найближчого від вас пункту постійної дислокації однієї з бригад Збройних сил України. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Там наш туалет», – луцька автостанція судиться з підприємцем за землю
Наступна новина Дачників, що живуть біля Луцька, звинуватили у закидуванні лісів сміттям
Останні новини
Схожі новини