«Там наш туалет», – луцька автостанція судиться з підприємцем за землю

«Там наш туалет», – луцька автостанція судиться з підприємцем за землю

У Луцькій міській раді знову розглядали суперечку між автостанцією №1 та підприємцем Юрієм Геруном, який хоче викупити на ній земельну ділянку. Цього разу депутати пішли на поступки останньому і дозволили експертну оцінку землі. 

Про це стало відомо у середу, 23 лютого, під час сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, питання вже розглядали на минулій сесії. Йдеться про ділянку на вулиці Конякіна, 39 площею 0,0472 гектара. Тоді підприємець переконував, що викуп землі – його конституційне право, проте депутати відмовили.

Цього разу заступниця голови правління Волинського обласного підприємства автобусних станцій Наталія Гітун наголосила, що на цій ділянці знаходиться підземний туалет автостанції:

«Яким чином ми маємо його обслуговувати, адже доступу майже немає? А ми плануємо туалет відремонтувати, облаштувавши там також сховище. Також на цій ділянці – наша каналізація, водопровід, кабель. Я прошу зняти питання з порядку денного, бо суди ще тривають».

Натомість адвокат підприємця Юрія Геруна Юрій Кучма звернув увагу на те, що туалет збудований ще в 60-х роках минулого століття і давно не використовується.

«Підприємець має право на викуп ділянки. Хоча зараз це питання навіть не стоїть. Йдеться про дозвіл на експертну оцінку земельної ділянки, а в подальшому вже може розглядатися питання про викуп. Підприємець вже близько 25 років користується цієї землею», - наголосив адвокат.

Врешті депутати проголосували за надання дозволу на експертну оцінку землі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У віддалені волинські села будуть їздити медики для вакцинації проти ковіду. ГРАФІК
Наступна новина Хочу допомогти українській армії. Куди скинути гроші? Перелік фондів та волонтерів
Останні новини
Схожі новини